NEXT Uddannelse København indfører forbud: 1. maj sker det

27/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Fra den 1. maj er det slut.

Mest læste i dag

NEXT Uddannelse København har besluttet at følge Center for Cybersikkerheds anbefaling om ikke at have TikTok-appen installeret på tjenstlige enheder, som anvendes af statslige myndigheder. Samtidig stopper NEXT også med at bruge TikTok i informationsarbejdet rettet mod unge.

Datasikkerhed skal være i top

Derfor er det fra den 1. maj ikke tilladt for medarbejdere at have TikTok installeret på arbejdsenheder som telefoner, iPads og pc’er.

- Som en stor uddannelsesinstitution, der håndterer personlige data fra tusindvis af elever og kursister, skal vores datasikkerhed være i top. Derfor har vi besluttet at følge anbefalingen fra Center for Cybersikkerhed, og det betyder, at vores ansatte fra 1. maj ikke længere må have TikTok-appen installeret på deres arbejdsenheder, fortæller administrerende direktør Ole Heinager.

Slut med at kommunikere via TikTok

Forbuddet kommer ikke kun til at påvirke medarbejderne på NEXT. Det kommer også til at have betydning for, hvordan uddannelsesinstitutionen kommunikerer med unge.

TikTok vil nemlig ikke mere indgå i informationsarbejdet omkring NEXTs mange gymnasier og erhvervsuddannelser. Det oplyser gymnasiet i en pressemeddelelse.

-  Vi har som uddannelsesinstitution et udvidet ansvar, når det handler ordentlighed og etik i forbindelse med promoveringen af vores uddannelser.  Vi kan ikke på den ene side være kritiske over for TikTok, når det handler om organisationens datasikkerhed og på den anden side aktivt bruge TikTok i vores rekrutteringsarbejde. Det vil være et mærkeligt signal at sende, også i forhold til, at vi ude på uddannelserne skal danne og uddanne vores elever til at være kritiske medieforbrugere, slutter Ole Heinager.

Anbefalet til dig