Ni unge mødtes til fodbold: Nu lukker hele kommune ned

Foto: Shutterstock

Efter et par dage med høj smitte lukker kommunen nu ned.

Hørsholm Kommune fortæller fredag i en pressemeddelelse, at kommunen nu lukker ned som følge af smitten med COVID-19. 

 

"Hørsholm Kommune har i dag den 7. maj modtaget de nyeste testkorrigerede incidenstal fra Sundhedsministeriet. Tallet ligger på 270, og derfor træder den automatiske nedlukning af kommunen i kraft fra lørdag den 8. maj," oplyser kommunen på sin hjemmeside. 

Nedlukningen kommer efter flere dage med stigende smittetal. Ifølge TV2 Lorry er det gået hurtigt efter, at ni gymnasieelever blev smittet til en fodboldaften, torsdag fortalte Hørsholm Kommune så selv, at smitten spredte sig især blandt kommunens unge. Fredag er nedlukningen en realitet. 

Læs også

Stop på dansk rasteplads koster mand 318.500 kroner

Det sker der nu

En automatisk nedlukning træder i kraft ved testkorrigeret incidenstal over 250. Bekendtgørelsen om automatisk nedlukning betyder, at følgende lukker:

 • Grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner lukkes. Dette omfatter både kommunale, private og selvejende tilbud. Dagtilbud er undtaget fra nedlukningen, men følger nogle særlige retningslinjer, hvor der opdeles i faste, mindre grupper mv.
 • Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, i sognet lukkes. Dette omfatter både statslige, kommunale og private tilbud på Kulturministeriets område.

Derudover får den automatiske nedlukning også konsekvenser for handel og services. Ressortminister anmoder Epidemikommissionen og forelægger Epidemiudvalget en anmodning om at iværksætte følgende tiltag:

 • Lukning af videregående uddannelser samt ikke videregående uddannelser (under Uddannelses og Forskningsministeriet) i kommunen
 • Lukning af liberale serviceerhverv i kommunen
 • Lukning af serveringssteder i kommunen
 • Lukning af storcentre og indkøbscentre mv. i kommunen
 • Lukning af udvalgsvarebutikker i kommunen
 • Lukning af forlystelsesparker mv. i kommunen
 • Lukning af stormagasiner, arkader, basarer i kommunen
 • Yderligere tiltag kan forelægges Epidemikommissionen
 • Epidemiudvalget efter en konkret vurdering.

Borgmester Morten Slotved kalder situationen alvorlig og opfordrer Hørsholm til at stå sammen om at bryde smittekæden:

”Hørsholms smitteudbrud overskygger desværre den glædelige nyhed om, at samfundet igen åbner. Vi står i en kritisk situation, hvor vi er tvunget til at lukke ned. Vi samarbejder med alle relevante myndigheder, og vi må komme igennem det her med samfundssind. Vi skal lade os teste og overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så kommer vi hurtigt tilbage på sporet igen.”

Læs også

Tragisk ulykke: 6 små efterladt alene

 

 

Læs også