Nikolaj Jacobsen har holdt bekymringerne private: Nu taler han ud for første gang

09/01/2024

Nicolai O. Haugsted

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den elskede landsholdstræner taler ud om alvorlig bekymring i privatlivet.

Mest læste i dag

Nikolaj Jacobsen har fået rigeligt med hæder for hans rolle som træner for håndboldherrerne. Med ham bag roret, har det danske herrelandshold blandt andet kunne prale af hele tre VM-guldmedaljer, og adskillige flotte placeringer til både EM og OL.

Men al den tid på træningsbanerne og landskampe ude for landets grænser, betyder også at der har været mindre tid til privatlivet - og især rollen som familiefar.

Det uddyber han selv i et samtaleinterview med komikeren Christian Fuhlendorff i komikerens populære podcast ‘Hva så?!’, hvor Fuhlendorff går ture med kendte danskere, og samtaleemnerne svinger fra øst til vest.

Og her blev Jacobsens opgave som både landstræner for verdens bedste håndboldlandshold, og far til tre og ægtemand til konen Lenette, bragt op. 

“Jeg syntes jeg har krammet mine børn, og husket at sige at jeg elsker dem” fortæller han i podcastafsnittet, og udtrykker samtidig bekymring, om hvorvidt han har været der i en anstændig grad for børnene.

“I mit tilfælde, har jeg været meget væk jo, pga. Sporten. Min ældste datter (Freja red.) har fødselsdag i august, og der kan jeg godt se, at ud af de 24 gange hun har haft fødselsdag, der er det ikke mange jeg kunne deltage i, fordi det altid ligger i opstarten af sæsonen (...) På den måde har de måske manglet deres far i nogle perioder” uddyber landstræneren.

Sammen med konen Lenette har parret tre børn: Freja, Sille og Linus, alle tre voksne med Linus som den yngste på 16 år.

Til trods for de mange perioder væk fra familien, medfører Jacobsens job som træner også et noget anderledes arbejdsskema, som han selv tror kan komme til fordel for børnene.

“Til gengæld har jeg kunne være der på mange andre tidspunkter af dagen, hvor andre forældre normalt arbejder fra 8 til 16”.

Afsnittet kan høres alle steder, du kan høre almene podcasts.

Anbefalet til dig