Nikolaj Jacobsen har stort problem: Nu kaster han lys over det

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den danske landstræner sætter nu ord på.

Mest læste i dag

OL i Paris nærmer sig langsomt, og det betyder, at de danske håndboldherrer snart får chancen for at få revanche for EM.

Men hvordan, den perfekte trup skal sammensættes, viser sig at være en større opgave end som så.

Landstræneren, Nikolaj Jacobsen, står over for en nærmest umulig opgave, når han skal sammensætte den danske landshold.

Da det kun er tilladt at have 14 spillere på holdet, adskiller OL sig markant fra andre internationale turneringer, hvor det er tilladt at have op til 20 spillere med.

Sådan skriver Ekstra Bladet, der har talt med landstræneren.

"Jeg må normalt tage op til 20 spillere med, hvad jeg nu sjældent gør. Og så har jeg derudover 16 mand, jeg kan indkalde i løbet af turneringen. Sådan har det også været til OL, hvor man har måttet have 15 eller 16 med, og så har man haft en bruttotrup på 35, du kunne indkalde i tilfælde af skader. Men det må du ikke længere. Når OL begynder, så er det de 17, jeg har valgt, der tæller", forklarer Nikolaj Jacobsen.

De anderledes giver landstræneren lidt ekstra at tænke over, da han både skal tænke på spillet på banen og holdet fleksibilitet i forhold til skader.

Med kun 14 spillere er ethvert valg afgørende og kan have betydelige konsekvenser for Danmarks chancer i turneringen. Og den danske landstræner har da heller ikke besluttet sig endnu:

"Jeg skal i hvert fald blive klogere på nogle ting og have nogle svar i forhold til den OL-udtagelse. Der skal testes nogle ting. Og det er meget sandsynligt, at nogle af de tanker, jeg har gjort mig, er bedre på papir end i praksis. Noget ryger i skraldespanden, mens andre ting kommer i OL-mappen, så jeg bliver klogere på det rent håndboldmæssige."

Hvem der ender med at komme med til OL, må tiden vise. Mikkel Hansen har tidligere fortalt, at han gerne vil med til OL, inden han lægger håndboldskoene på hylden. Han er dog ikke udtaget til de kommende testkampe.

Anbefalet til dig