Nikolaj Jacobsen om modstander: Mit andet hjem

Af: Lucas Andreas

|

25/01/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nikolaj Jacobsen fortæller på et pressemøde, at Tyskland betyder utroligt meget for ham.

Lige nu læser andre også

Det danske herrelandshold i håndbold med Nikolaj Jacobsen på sidelinjen har, udover et kedeligt nederlag til Slovenien, vist sig rigtig flot frem til årets EM slutrunde. På fredag slår Danmark klingerne sammen med nabo- og værtsnationen Tyskland i semifinalen.

For Danmarks håndboldlandstræner, Nikolaj Jacobsen, har Tyskland spillet en afgørende rolle i hans karriere. Med et langt ophold i landet både som spiller og træner, har Tyskland formet ham professionelt og personligt. På et pressemøde i Köln udtalte Jacobsen ifølge Ekstra Bladet: "Tyskland har haft en kæmpe betydning for min karriere både som spiller og træner."

Jacobsen, som startede sin tyske håndboldkarriere i en alder af 26, reflekterer over sin udvikling: "Jeg kom herned som 26-årig og måske en anelse udisciplineret." Opholdet i Tyskland ændrede dette, og som han selv siger, "Tyskland har også lært mig, hvad disciplin betyder."

Udover de faglige lærdomme har Jacobsens år i Tyskland også givet ham en dyb respekt og kærlighed til landet og dets folk. "Jeg holder virkelig meget af Tyskland og elsker ligeledes de tyske mennesker og deres høflighed," siger landstræneren og tilføjer humoristisk, at den eneste mindre gode ting er landets internetforbindelse på motorvejene.

Selvom Jacobsen nærer stor affektion for Tyskland, er der ingen tvivl om hans loyalitet, når Danmark møder Tyskland i semifinalen ved EM i håndbold. Kampen, der spilles i Köln, vil blive en prøvelse af hans professionelle og personlige bånd til Tyskland. Men som han siger med et glimt i øjet: "Hvis jeg skal komme med en minusting, så kunne deres internet på motorvejen godt blive lidt bedre."

Dette opgør bliver ikke kun en sportslig kamp, men også en manifestation af Jacobsens livslange forhold til Tyskland - et land, der har haft stor indflydelse på ham både som spiller, træner og som person.

Mest læste

Supermarkedsansat med bøn til kunder: Stop med det En supermarkedsansat har en bøn til kunderne om at droppe den ulækre vane, der særligt forsvandt under coronapandemien.
Sådan rengøres fugerne på badeværelset nemt: Hjemmeremedier der fjerner snavs for altid Fugerne mellem badeværelses fliserne er meget tilbøjelige til, at blive misfarvet, og det er bestemt ikke nogen fryd for øjet, og ej heller særlig hygiejnisk. Heldigvis er der nogle nemme og effektive hjemme remedier, du kan bruge til, at give dit badeværelse en opgradering.

Anbefalet til dig