Nikolaj Jacobsen sætter ord på stor undren om Mikkel Hansen

Nyheder
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nu deler landstræneren ærlige ord.

Lige nu læser andre også

Mikkel Hansen har ikke ligefrem væltet sig i spilletid ved det igangværende OL.

På trods af, at han anses for at være den bedste, danske håndboldspiller nogensinde og er i gang med at spille sin sidste slutrunde, så har Nikolaj Jacobsen holdt ham på bænken i overraskende mange minutter, hvilket har skabt undren blandt de danske fans.

I åbningskampen mod Frankrig var Mikkel Hansen på banen fra start, men en række brændte chancer førte til, at Thomas Arnoldsen blev sendt på banen.

Den 22-årige Aalborg Håndbold-profil greb chancen, og det betyder, at han nu har gjort sig berettiget til mere spilletid.

Det fortæller Nikolaj Jacobsen til SE og HØR.

"I kamp ét starter Mikkel inde og gør det egentlig fint, men vi brænder for meget. Så kommer Thomas (Arnoldsen, red) ind og gør det godt. Det er nu en en gang imellem sådan mekanismerne er," lyder det fra landstrænere, der efterfølgende påpeger, at der også er andre spillere, der udmærker sig positivt:

"Det er klart, at Thomas Arnoldsen kommer ind nu og har spillet rigtig godt i de to første kampe, så han skal også have noget spilletid. Når jeg så skal toppe mit forsvar, så er det med Rasmus (Lauge, red). Han dækker bedst af dem på begge backs."

Hele situationen kan ses som en del af det kommende generationsskifte på det danske landshold, hvor yngre kræfter langsomt overtager spilletiden fra de erfarne spillere.

Det danske hold forbereder sig nu på at møde Argentina, hvor det alt andet lige forventes, at Mikkel Hansen kommer en anelse mere i aktion.

Måtte skifte ud

Så sent som i går kom det frem, at Nikolaj Jacobsen måtte skifte ud i truppen.

"Der kommer to nye navne på holdkortet, når Håndboldherrerne onsdag aften møder Argentina i den tredje kamp ved OL, da to stjerner desværre må udgå med skader," skrev DHF i en pressemeddelelse, som blev udsendt i går.

"Lukas Jørgensen og Lasse Andersson skiftes ind i truppen i stedet for henholdsvis Simon Hald og Magnus Saugstrup. Der er mulighed for at skifte tilbage igen, hvis de igen bliver fit for fight i løbet af OL."

"De to stregspillere blev begge skadet i mandagens sejr over Egypten, hvor Hald fik en forstrækning i baglåret, mens Saugstrup fik en skade i anklen."

Anbefalet til dig