Nissenpigen Tinka drømmer om Leonardo DiCaprio: ”Titanic er en af mine yndlingsfilm

10/12/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Per Arnesen/TV 2
Årets julekalendere er godt i gang. I år skal vi igen møde den populære nissepige Tinka, som spilles af 16-årige Josephine Højbjerg. Vi har talt med hende om idoler, skuespillerdrømme og det at gå fra pige til kvinde.

Mest læste i dag

Det er nu endelig jul, og det er lig med julekalendere. En af de mest populære julekalendere gennem de seneste år, må siges at være Tinka, som vi i år kan møde i den nye julekalender Tinka og Kongespillet.

Dejligt at være tilbage

Det er godt at være tilbage som Tinka. Det slår 16-årige Josephine Højbjerg fast. Hun er glad for at se alle på settet igen, og denne gang er hun mere sikker i sin rolle:

”Første gang der vidste jeg ikke så meget om det. Altså jeg havde læst manus, så jeg havde prøvet, hvordan min rolle var. Men nu kendte jeg min rolle, og jeg kendte dem der var bagved og hele universet og hele historien endnu mere, fordi jeg havde lavet Tinkas Juleeventyr,” fortæller Tinka.

Glad for Tinka

Nissen Tinka blev hurtigt populær blandt både børn og voksne. Derfor bliver Josephine også tit genkendt. Men hun synes kun, at det er mega hyggeligt, for folk er altid søde. Hun ser det som en del af det, at være skuespiller.

”Det er mega hyggeligt. Jeg er meget, meget glad for Tinka-rollen, og jeg har fået rigtig god respons på det. For mig er det en rigtig god rolle at spille, fordi hun bare er så sød og hun er god. Så det har jeg været meget glad for. Folk har heldigvis også været glade for Tinka. Så det har været dejligt,” fortæller Josephine.

Gymnasiepige

Josephine er efter sommerferien startet i gymnasiet, og klassen er godt klar over, at det er hende, der er nissenpigen Tinka.

”Der er en masse promovering for julekalenderen. Så den er jo mange steder i alle mulige butikker også, hvor de også ser det. Så det er jo ret meget over det hele. De synes det er sjovt, og de snakker lidt om det, men det er meget stille og roligt,” siger Josephine.

Der er store forandringer i Josephines liv efter sidste. Sidst hun spillede Tinka, gik hun i folkeskole, men i gymnasiet er der mange store afleveringer, hvilket selvfølgelig giver hende ekstra travlt, og Josephine mærker, at det er hårdere, at kombinere gymnasiet med en karriere som skuespiller, end det var for hende i folkeskolen.

”Jeg har en masse afleveringer, som jeg skal have lavet, men det må gå som det går. Heldigvis klarer jeg mig fint, men begge ting er noget, der tager meget af ens tid,” griner Josephine.

Overgang fra pige til kvinde

I Tinka og Kongespillet er der fokus på overgangen fra pige til kvinde, og det er en to år ældre Tinka end man mødte i Tinkas juleeventyr. På samme måde gennemgår Josephine nu selv overgangen fra pige til kvinde, som 16-årig og nystartet i gymnasiet. Der er andre ting på dagsordenen, end der var i folkeskolen.

”Jeg er 16 år gammel og lige startet på gym. Så jeg oplever helt sikkert, at jeg er blevet det ældre, og at der nu er andre ting, som jeg skal tage stilling til, og andre ting der fylder, og tager ens tid,” fortæller Josephine.

Selvom Tinka er blevet ældre i denne julekalender, så mener Josephine stadig, at julekalenderen henvender sig til den samme målgruppe, selvom den måske er en anelse mere barsk end den forgående. Alle aldre skulle gerne kunne følge med, men Josephine opfordrer dog til, at hvis man er meget lille, så er det en god idé, at se den med en man er tryg ved.

Skuespillerdrømme i fremtiden

Josephine har efterhånden spillet med i mange ting. Og hun håber da også på, at skuespillet kan bringe hende langt.

”Hvis jeg kan blive skuespiller og leve af det, så er det 100 % det som jeg gerne vil. Det er det, som jeg allerhelst vil lave. Så lige så snart at jeg er færdig med gymnasiet, med mindre jeg dropper ud på grund af en eller anden rolle før det, så gør jeg alt for at kunne gøre det. Og kan jeg komme ind på skuespillerskolen, så er det jo helt fantastik, men det er mega svært,” fortæller Josephine

Drømmen om DiCaprio

Josephine drømmer som mange andre danske skuespillere, om at komme til udlandet. Hun ville elske at få en stor international rolle, især i en actionfilm.

”Action er noget, som jeg synes er mega fedt. Det må godt være noget, som er lidt farligt eller lidt vildt – det kan jeg godt lide,” fortæller Josephine.

Hendes største forbillede er Leonardo DiCaprio, så der er også store drømme der involverer ham:  

”Jeg har altid haft et eller anden for Leonardo DiCaprio. Jeg synes han er mega cool. Så hvis jeg skal sige et forbillede, så er det nok ham. Titanic er en af mine yndlingsfilm, så den har jeg set mega mange gange, hvor jeg synes, at han er mega god,” fortæller Josephine.

Det ville også være drømmen at spille over for ham:

”Det er lidt en meget stor drøm, som nok er svær at få til at gå i opfyldelse, men man må jo godt have lov at drømme. Og det er bestemt en drøm at spille sammen med ham,” fortæller Josephine.

Dar Salim er også cool

Det er dog ikke kun på den internationale scene, at Josephine har forbilleder. Hun har også haft danske idoler, og hun har ovenikøbet haft mulighed for at spille sammen med dem.

”Jeg kan også godt lide Dar Salim. Jeg synes, at han er super dygtig. Men det er meget sjovt, fordi nogen af de forbilleder jeg havde, da jeg var yngre, dem har jeg været mega heldig, at få lov til at spille sammen med. Da jeg var lille var jeg vild med Mille Dinesen, og hende fik jeg lov at spille sammen med i Hacker, og det er jo underligt, for nu er det jo bare helt almindeligt på venneplan. Men jeg kan huske, at jeg synes hun var ret cool da jeg var lille,” fortæller Josephine.

Desværre har Josephine ikke fået mulighed for at spille sammen med Dar Salim endnu, men det er noget hun venter på at få lov til.

Du kan se Tinka og Kongespillet på TV2 og TV2 Play.

Anbefalet til dig