No, no, daddy: DF vil forbyde børnesexdukker

06/02/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Privatfoto
Det kan snart være forbudt i Danmark at importere livagtige børnesexdukker

Mest læste i dag

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for at få et forbud mod de livagtige sexdukker. Tidligere har de ikke kunne skabe sig et flertal, på trods af støtte fra Social Demokratiet. Nu bakker SF og Enhedslisten også op om et forbud. 

"Børn skal ikke fremstilles i seksuelle situationer. Det er også derfor, at det i dag er forbudt at lave tegnefilm eller computeranimationer i de situationer. Derfor skal det selvfølgelig også være forbudt at fremstille, importere og eje de her dukker, som ligner børn," siger retsordfører fra Dansk Folkeparti Peter Skaarup til DR.

Forslaget om at forbyde de livagtige børnesexdukker, der er lavet i silikone og formet som små piger på 3 år, har menneskelig kropstemperatur og lydeffekter skal nu førstebehandles i folketingssalen.

Enhedslisten læner sig op ad eksperter

Tidligere har Enhedslisten været imod, men nu mener de at der er brug for at forbud: 

"I Enhedslisten har vi altid lyttet til eksperterne på det her område. Derfor har vi ikke altid støttet forbud, fordi der har manglet viden. Nu kan vi se, at der er en stigning af børnesexdukker, der bliver solgt. Derfor støtter eksperterne et forbud, og det bakker vi op om." siger Rosa Lund der er retsordfører for Enhedslisten. 

Red barnet er enige

Psykolog for Redbarnet Kuno Sørensen bakker også op om forslaget

"De bliver endnu mere livagtige og troværdige med legemstemperaturer og lignende. Der bliver vi bekymrede for, om det kan have en negativ virkning. Den seksualisering er så vanskelig at overse, at rent moralsk er vi nødt til at sige nej nu." 

Tidligere har Red Barnet ellers været imod et forbud, da de ikke mente, at der var lavet noget forskning, som pegede på, hvad et eventuelt forbud ville betyde for antallet af overgreb på børn.

Allerede ulovligt i Norge

En Nosk mand blev i september 2019 idømt bødestraf og 60 dages betinget fængsel af højesteret for at importere børnesexdukker. I Danmark er det dog stadig uklart, hvad straffen skal være. 

I efteråret vil regeringen fremsætte et egentligt lovforslag, som skal forbyde de børnelignende sexdukker. Retsordfører Jeppe Bruus fra Social Demokratiet forestiller sig, at strafferammen skal gå fra bødestraf og op til to års fængsel.

Anbefalet til dig