Nordea handler ind i Danske Bank: Drejer sig om 285.000 kunder

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordea og Danske Bank har indgået en stor aftale.

Mest læste i dag

Nordea har indgået en aftale med Danske Bank om at købe dens norske privatkunde- og private banking-forretning samt tilhørende kapitalforvaltningsporteføljer.

Købet er et rigtig godt strategisk match for Nordea og vil styrke markedspositionen blandt privatkunder i Norge.

Det skriver Nordea i en pressemeddelelse.

Købet af Danske Banks norske privatkunde- og private banking-forretning passer godt med Nordeas strategi om at vokse i Norden gennem både organisk vækst og opkøb. Med transaktionen forventes Nordeas markedsandel på boliglån i Norge at stige til ca. 16 pct.* fra nuværende 11 pct.

”Vi er meget glade for at annoncere dette køb, som er et vigtigt skridt i gennemførelsen af vores nordiske strategi, og som øger vores tilstedeværelse i Norge og komplementerer de nuværende aktiviteter. Det vil udvide omfanget af vores privatkundeforretning i Norge betydeligt og byder på muligheder for værdiskabelse gennem tydelige indtjenings- og omkostningssynergier. Fremfor alt gavner det vores nye kunder, som kan drage nytte af vores brede udbud af finansielle produkter, ekspertise og markedsledende digitale løsninger,” siger Frank Vang-Jensen, Nordeas koncernchef.

Positive kundeoplevelser

De købte aktiviteter vil blive integreret i Nordea og drevet under Nordeas brand. Indtil handlen er gennemført, viderefører Danske Bank kunderelationerne som hidtil. Kunderne behøver ikke gøre noget på nuværende tidspunkt, og de vil blive holdt informeret om, hvordan transaktionen skrider frem.

”Vi glæder os til at byde vores nye kunder og kolleger velkommen i Nordea. Vores nye kunder får adgang til Nordeas brugervenlige digitale løsninger, et højt serviceniveau, proaktiv og personlig rådgivning fra vores dygtige lokale rådgivere og et produktudbud, der understøtter alle deres behov. Nordea er en attraktiv arbejdsplads med mange karriere- og udviklingsmuligheder, og vi glæder os til at få vores nye kolleger i Trondheim og resten af Norge ombord,” siger Randi Marjamaa, Nordeas privatkundedirektør i Norge.

Nordea har i de seneste år udvidet sine aktiviteter på de nordiske markeder betydeligt, bl.a. gennem købet af norske Gjensidige Bank og SG Finans samt Topdanmark Livsforsikring. Nordea har en af de stærkeste balancer i Europa og vil fortsætte med at udnytte mulighederne for at skabe lønsom vækst både gennem organisk vækst og selektive opkøb.

Om transaktionen

Transaktionen gennemføres som en overdragelse af aktiver og forpligtelser til bogført værdi. Aktiverne overdrages til dagsværdi, og der betales ingen goodwill for disse. Eventuelle ændringer i værdien af aktiver og forpligtelser mellem aftalens underskrivelse og handlens gennemførelse bliver afspejlet i betalingen ved handlens gennemførelse. Nordea betaler kun for de aktiver og forpligtelser, der overdrages ved handlens gennemførelsen.

Ved udgangen af 2022 omfattede de aktiviteter, der overdrages:

  • ca. 285.000 kunder

  • udlån og indlån på hhv. EUR 18 mia. og 4 mia.

  • ca. EUR 2 mia. i kapital under forvaltning.

Størrelsen af porteføljen, der overdrages, og betalingen for denne vil blive fastsat ved handlens gennemførelse, hvor transaktionen forventes at:

  • forbedre omkostningsprocenten og afkastet af økonomisk kapital i Nordeas norske privatkundeforretning

  • reducere den egentlige kernekapitalprocent med ca. 40-50 bp

  • påvirke Nordea koncernens indtjening pr. aktie og egenkapitalforrentning positivt, svarende til størrelsen af den opkøbte portefølje.

Transaktionen er betinget af myndighedsgodkendelser og forventes gennemført i slutningen af 2024.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig