Nordea med godt nyt: Slut med at betale

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordea har godt nyt til deres kunder. Torsdag meddeler de, at det er slut med at betale negative renter.

Lige nu læser andre også

Torsdag udsendte Nationalbanken en pressemeddelelse om en nylig renteændring. Det fik Nordea til at reagere hurtigt, hvorefter de selv udsendte en pressemeddelelse.

Og denne pressemeddelelse fra Nordea indeholder en god nyhed til deres mange kunder. De meddeler nemlig, at det nu er slut med at betale negative renter for at have penge stående i banken.

Torsdag meddelte Nationalbanken, at renten ville blive hævet med 0,75%. Det har man gjort, da den Den Europæiske Centralbank har vedtaget en stigning på den samme sats.

For kunder i Nordea, betyder dette, at det fremover ikke vil koste penge at have penge stående i banken. Du vil derfor kunne have penge stående på en almindelig lønkonto, uden at det koster dig noget.

Til gengæld kan du dog ikke få forrentet dine penge, hvis du opbevarer dem på en lønkonto. Det kan du derimod, hvis du flytter dine penge til en anden kontotype.

Det lyder nemlig, at indestående opsparings- og pensionskonti fremover vil blive forrentet med 0,75% for beløb, der lyder på over 100.000 kroner. Beløb på under 100.000 kroner vil derimod blive forrentet med 0,40%.

Har man penge stående på enten en børne- eller boligopsparing, kan man se frem til en rente på 0,75%.

Ændringen gælder dog ikke blot for privatkunder hos Nordea. Det er også noget, som de mange virksomheder, der har en eller flere erhvervskonti hos den store bank, kommer til at mærke.

Alle deres erhvervskunder vil nemlig få en rente, der lyder på 0%. Til gengæld kan erhvervskunderne dog se frem til, at det bliver dyrere at låne penge, hvis der er brug for dette. Prisen for dette vil nemlig stige med 0,75%.

Anbefalet til dig