Nordea melder ud: Det forventes, at Nationalbanken...

Nu melder Nordea ud om Nationalbankens kommende træk.

Lige nu læser andre også

Mange boligejere med variable boliglån har mærket konsekvenserne af de seneste rentestigninger.

Dog tyder nye prognoser fra Nordea på, at der kan være rentefald på vej.

Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker i Nordea Markets, forudser, at renterne på korte boliglån kan falde frem mod udgangen af næste år:

"Hvis man tager udgangspunkt i vores nuværende prognose, så forventer vi, at renten på især de korte boliglån vil falde frem mod udgangen af næste år," siger han til Ekstra Bladet og forklarer videre, at det forventes, at ECB og Nationalbanken nedsætter renten én gang i kvartalet.

Det kan bringe indlånsrenten ned på 1,85 procent ved udgangen af 2025 fra de nuværende 3,35 procent. For boligejere med Kort Rente Lån kan det betyde, at renten falder til under 2 procent, mens F5-lånet kan nå cirka 2,3 procent.

De positive udsigter gælder primært kun korte lån. Boligejere med faste renter og lange løbetider kan ikke forvente samme udvikling.

"Til gengæld tror vi ikke, at de lange boligrenter kommer til at falde så meget, da en stor del af de ventede rentenedsættelser allerede er indregnet i de renter, vi har i dag. Så når vi kommer frem til udgangen af næste år, venter vi, at det 30-årige 4-procentlån vil ligge med en kurs lige omkring 100," siger Jan Størup Nielsen.

Selvom det ser ud til, at boligejerne går lysere tider i møde, understreges det, at man skal passe på med at fejre det for tidligt.

Uforudsigelige faktorer som inflation, krig og andre globale hændelser kan påvirke økonomien og dermed også renteudviklingen.

Når det kommer til konkrete råd om valg af lån, påpeger chefanalytikeren, at hver boligejer bør tage udgangspunkt i sin egen økonomiske situation og risikovillighed.

Anbefalet til dig