Nordea ramt af Twitter-shitstorm efter skandalerapport: Nu har det fået konsekvenser

27/11/2021

Mathias Busekist

Foto: Shutterstok
»Det er klart, at vi har svigtet i denne sag, og det beklager vi.«

Mest læste i dag

Nordea nåede kun lige at offentliggøre en ny rapport, før de valgte at trække den tilbage igen, da pengeinstituttet i stedet måtte igangsætte en undersøgelse af sagen. 

I den forbindelse er forfatterne bag den blevet suspenderet. 

Det skriver Finans.dk. 

Rapporterne er normalt ikke noget, der får danskerne til at tænde af, men det skulle såmænd vise sig at blive en realitet, efter nordens største bank sidste weekend offentliggjorde en rapport om corona, som så særdeles kritisk på effekten af vaccinationer og virkningerne af nedlukninger og restriktioner. 

Rapportens forfattere, den globale chefstrateg Andreas Steno Larsen og den svenske chefanalytiker Martin Enlund, stiller sig tvivlende over for, om vaccinens virkning er effektiv nok til at bremse smitten, da man tvinger folk til at tage den. 

De stiller sig ligeså kritisk over for, om nedlukninger og boosterstik er det rigtige i kampen mod coronavirussen. 

"Mens mange mennesker stadig ser ud til at tro, at vacciner bremser smitte, så står det klart, at det gør de ikke," skriver Steno Larsen og Enlund i analysen ifølge Berlingske, hvorefter de skriver, at det nok ikke kommer til at gøre underværker i forhold til manglen på tillid til systemet. 

Igangsætter intern gennemgang

Finske parlamentsmedlem Mikko Kärnä blev efterladt chokeret efter at have læst analysen. 

"Nordea? Har I hyret (...) et af Facebooks vaccinekritikerhold til at skrive jeres officielle nyhedsbreve? Er dette virkelig Nordeas officielle holdning? Jeg er fuldstændig ked af det," skrev Mikko Kärnä på finsk.

Banken valgte kort efter at trække rapporten tilbage, hvorefter de udsendte en pressemeddelelse, hvori de skriver, at synspunkterne ikke repræsenterer deres holdning til myndighedernes anbefalinger og vejledning om covid-19. 

Banken bekræfter over for Finans, at man har igangsat en intern undersøgelse.

Anbefalet til dig