Nordkorea affyrer missiler over Japan: Borgere beordrede til at søge dækning i krisecentre

04/10/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Japanske myndigheder udsendte en indtrængende advarsel til folk om at søge ly, efter at Nordkorea affyrede et muligt interkontinentalt ballistisk missil ud for sin østkyst.

Mest læste i dag

Nordkorea affyrede tirsdag et muligt interkontinentalt ballistisk missil ud for sin østkyst, hvor japanske myndigheder udsendte en indtrængende advarsel til folk om at evakuere bygninger og søge ly.

Raketten faldt i Stillehavet efter at have fløjet over Japan og kan have været et interkontinentalt ballistisk missil, sagde Sydkoreas stabschef.

Sydkoreas præsident Yoon Suk-yeol advarede om et "resolut" svar. Embedsmænd i Tokyo og Seoul sagde, at missilet fløj mellem 4.500 og 4.600 kilometer til en maksimal højde på omkring 1.000 km. Det skriver Mirror.

Japans premierminister Fumio Kishida har fordømt handlingerne og kalder det "barbarisk". Chief kabinetssekretær Hirokazu Matsuno sagde, at missilet sandsynligvis er fløjet over Japan og landet uden for dets eksklusive økonomiske zone (EEZ).

Testen fik East Japan Railway Co til at indstille sin togdrift i de nordlige regioner, rapporterede den japanske tv-station NHK. Japan sagde, at de ikke brugte nogen forsvarsforanstaltninger til at ødelægge missilet, som var det første, der fløj over eller forbi Japan fra Nordkorea siden 2017.

"Nordkoreas række af aktioner, herunder dets gentagne ballistiske missilaffyringer, truer Japans, regionens og det internationale samfunds fred og sikkerhed og udgør en alvorlig udfordring for hele det internationale samfund, inklusive Japan," sagde Matsuno i en pressemeddelelse.

Den japanske regering advarede borgerne om at søge dækning, efter at dens kystvagt rapporterede en mistanke om missilaffyring fra Nordkorea.

Et tweet fra Ishikari City, Hokkaido, beordrede gentagne gange folk til at søge dækning.

Spændinger blev også vakt af den amerikanske vicepræsident Kamala Harris' besøg i Sydkorea sidste torsdag, hvor Nordkorea affyrede missiler før og efter.

Anbefalet til dig