Nordkorea giver 'fremmede ting' og balloner skylden for Covid-udbrud

Af: Ida Hansson

|

01/07/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordkorea har på bizart vis fortalt folk i landet, at Covid-patienter havde rørt ved "fremmede ting, der kommer med vinden".

Mest læste i dag

Nordkorea har givet "fremmede ting, der kom med vinden", skylden for udbruddet af covid-19.

I et åbenlyst forsøg på at gøre Sydkorea ansvarlig for stigninger i Covid-tilfælde advarede myndighederne folk om at være på vagt over for måder, som "klimafænomener" kunne bringe virussen nordpå.

Der har været en ordre om at "vagtsomt håndtere fremmede ting, der kommer med vind og andre klimafænomener og balloner i områderne langs afgrænsningslinjen og grænserne," sagde det officielle KCNA-nyhedsbureau.

Agenturet nævnte ikke direkte Sydkorea, men nordkoreanske afhoppere og aktivister har i årtier sendt balloner fra syd over den stærkt befæstede grænse med sedler og humanitær hjælp.

Sydkoreas foreningsministerium, der håndterer inter-koreanske anliggender, sagde, at der "ingen mulighed" var for, at virussen trænger ind i nord gennem foldere sendt over grænsen. Det skriver Mirror.

Ifølge KCNA viste en 18-årig soldat og et fem-årigt barn, der kontaktede de uidentificerede materialer "i en bakke omkring kaserner og beboelseskvarterer" i det østlige Kumgang-amt i begyndelsen af ​​april, symptomer og blev senere testet positive for coronavirus.

"Det er svært at tro på Nordkoreas påstand, videnskabeligt set, i betragtning af at muligheden for, at virussen spredes gennem objekter, er ret lav," siger Yang Moo-jin, professor ved University of North Korean Studies i Seoul.

De amerikanske centre for sygdomskontrol og -forebyggelse siger, at risikoen for, at folk bliver smittet med covid gennem kontakt med forurenede overflader eller genstande generelt anses for lav, selvom det er muligt.

Nordkorea sagde også, at de to første patienter rørte ved de uspecificerede genstande i den østlige by i begyndelsen af ​​april, men første gang, en afhoppergruppe vides at have sendt balloner over grænsen i år, var i slutningen af ​​april fra den vestlige Gimpo-region.

Norden har hævdet, at covid-bølgen har vist tegn på at aftage, selvom eksperter har mistanke om underrapportering i de tal, der er frigivet gennem regeringskontrollerede medier.

Nordkorea rapporterede fredag ​​4.570 flere mennesker med febersymptomer, med det samlede antal feberpatienter registreret siden slutningen af ​​april på 4,74 millioner.

Anbefalet til dig