Nordkorea opruster: Udfører våbentest nær Japans kyst

23/12/22 10:04

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nordkorea har udført endnu en våbentest nær Japans kyst.

Det menes, at den raket, der blev affyret i morges, var et ballistisk missil, som teoretisk set er i stand til at levere et atomsprænghoved.

Embedsmænd sagde, at den blev opdaget flyvende mod havet ud for sin østkyst, en vurdering bekræftet af Sydkorea.

Det er den seneste i en række aggressive øvelser bestilt af Pyongyang i de seneste måneder.

Tidligere på ugen truede Nordkorea med at tage et 'resolutt og afgørende militært skridt' mod Japan, efter at de annoncerede en stigning i forsvarsudgifterne.

Regeringen i Tokyo ønsker at udvikle en kontraangrebskapacitet mod fjendens mål og styrke sin hær efter årtier med relativt lave investeringer. Det skriver Metro.

Nordkorea beskyldte Japan for at søge at blive 'en offensiv militær gigant' og sagde, at tiltaget var et 'tåbeligt forsøg på at mætte sin sorthjertede grådighed'.

De sagde også, at raketopsendelser i søndags var test af militære rekognosceringsspionsatellitter, en påstand, som Sydkorea betvivler.

Nordkorea er i denne uge blevet beskyldt for at have sendt våben til Rusland, der skal bruges af lejesoldater, der kæmper i Ukraine.

Våben blev sendt til den berygtede Wagner-gruppe, som er bredt anklaget for at udføre krigsforbrydelser, via tog gennem russisk territorium, ifølge USA.

Pyongyang har beskrevet anklagerne som en 'absurd rød sild', mens lederen af ​​lejesoldatergruppen sagde, at det var 'sladder og spekulationer'.