Nordkorea opruster: Udfører våbentest nær Japans kyst

Af: Ida Hansson

|

23/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nordkorea har udført endnu en våbentest nær Japans kyst.

Mest læste i dag

Det menes, at den raket, der blev affyret i morges, var et ballistisk missil, som teoretisk set er i stand til at levere et atomsprænghoved.

Embedsmænd sagde, at den blev opdaget flyvende mod havet ud for sin østkyst, en vurdering bekræftet af Sydkorea.

Det er den seneste i en række aggressive øvelser bestilt af Pyongyang i de seneste måneder.

Tidligere på ugen truede Nordkorea med at tage et 'resolutt og afgørende militært skridt' mod Japan, efter at de annoncerede en stigning i forsvarsudgifterne.

Regeringen i Tokyo ønsker at udvikle en kontraangrebskapacitet mod fjendens mål og styrke sin hær efter årtier med relativt lave investeringer. Det skriver Metro.

Nordkorea beskyldte Japan for at søge at blive 'en offensiv militær gigant' og sagde, at tiltaget var et 'tåbeligt forsøg på at mætte sin sorthjertede grådighed'.

De sagde også, at raketopsendelser i søndags var test af militære rekognosceringsspionsatellitter, en påstand, som Sydkorea betvivler.

Nordkorea er i denne uge blevet beskyldt for at have sendt våben til Rusland, der skal bruges af lejesoldater, der kæmper i Ukraine.

Våben blev sendt til den berygtede Wagner-gruppe, som er bredt anklaget for at udføre krigsforbrydelser, via tog gennem russisk territorium, ifølge USA.

Pyongyang har beskrevet anklagerne som en 'absurd rød sild', mens lederen af ​​lejesoldatergruppen sagde, at det var 'sladder og spekulationer'.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig