Norlys kommer med opfordring til danskerne

Af: Ida Hansson

|

27/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norlys kommer med en vigtig opfordring til alle danskere.

Mest læste i dag

Energi- og telekoncernen Norlys lancerer initiativet Sluk for Danmark, der skal få forbrugerne til at spare på strømmen den 1. januar 2023. Jo mere strøm vi i fællesskab sparer, jo flere penge sender Norlys videre til Røde Kors’ arbejde for udsatte borgere i Danmark.

"Norlys er et andelsejet energiselskab, som har en grundværdi om at sætte fællesskabet først og tage ansvar for mere end os selv. Vi vil gøre forbrugerne opmærksomme på, at det ikke kun handler om, hvorvidt man i sit eget budget har plads til at betale en højere strømpris. Ved at sænke strømforbruget, så vi bliver fri af de dyreste fossile brændsler, sænker vi også prisen på strøm i hele samfundet. Det hjælper også de mest udsatte borgere," siger Niels Duedahl, der er adm. direktør i Norlys.

Med Sluk for Danmark opfordrer Norlys forbrugerne til at deltage i en omvendt landsindsamling. Forbrugerne skal ikke have penge op af lommen – men i stedet skal de gøre en indsats for at mindske strømforbruget.

Ved at slukke for opvaskemaskinen, skrue ned for lyset og rykke sammen om færre skærme, sætter vi både fokus på gode energivaner og de nære fællesskaber.

"Når energipriserne stiger, går det hårdest udover de mennesker, der i forvejen har det svært. Derfor er vi rigtig glade for det vigtige initiativ fra Norlys, som giver os mulighed for at hjælpe endnu flere socialt og økonomisk trængte danskere," siger Anders Ladekarl, der er generalsekretær i Røde Kors.

Jo større strømbesparelse, jo flere penge til udsatte

Norlys’ donation til Røde Kors afhænger udelukkende af, hvor meget forbrugerne sparer på strømmen den 1. januar 2023. Norlys garanterer en minimumsdonation til Røde Kors på 10 millioner kroner. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Donationen kan dog stige helt op til 50 millioner kroner, men kun hvis forbrugerne står sammen om at nedbringe strømforbruget med en femtedel i forhold til 1. januar de to seneste år.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig