Novo Nordisk satser stort i USA: Investering på 28,5 milliarder

Af: Amalie L.

|

25/06/2024

Nyheder
Foto: Tada Images / Shutterstock.com
Foto: Tada Images / Shutterstock.com
Det danske medicinalfirma Novo Nordisk tager et kæmpe skridt i sin ekspansion ved at investere 28,5 milliarder kroner i produktionen i North Carolina, USA.

Lige nu læser andre også

Denne investering skal sikre, at virksomheden kan følge med den eksplosive efterspørgsel på deres diabetesmedicin Ozempic og slankemidlet Wegovy.

Med denne gigantiske investering planlægger Novo Nordisk at fordoble fabriksarealet i Clayton, North Carolina. Det betyder, at der snart vil blive tilføjet yderligere 130.000 kvadratmeter til produktionsfaciliteterne.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør hos Novo Nordisk, udtaler i en pressemeddelelse: "Dette er endnu et signal om vores indsats for at opskalere vores produktion, så vi kan opfylde det voksende globale behov for vores livsforandrende mediciner og fra fremtidens patienter."

Den nye udvidelse forventes at skabe omkring 1.000 nye job oveni de 2.500 eksisterende arbejdspladser på stedet. 

Fabrikken vil blive udstyret med miljøvenlige løsninger, såsom solceller på tagene og vandbesparende installationer, hvilket viser Novo Nordisks fokus på bæredygtighed.

Byggeriet er allerede begyndt, og det er forventet, at de nye faciliteter vil stå klar mellem 2027 og 2029. Denne massive investering er en del af en større plan, hvor Novo Nordisk har annonceret, at de alene i 2024 vil investere 45 milliarder kroner globalt for at kunne imødekomme den stigende efterspørgsel.

Tidligere i år meddelte Novo Nordisk også, at de havde købt tre eksisterende påfyldningsfabrikker i USA, Belgien og Italien. Disse opkøb skete i forbindelse med, at Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo Holdings, overtog Catalent, en virksomhed specialiseret i påfyldning og pakning af medicin.

Samtidig udvider Novo Nordisk også produktionen i Danmark i Hillerød og Kalundborg, og en kommende produktionsenhed i Odense.

Anbefalet til dig