Novo Nordisk skrinlægger stort projekt: Skulle have skabt 1100 nye stillinger

Af: Lucas Andreas

|

24/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Novo Nordisk vælger at gå andre veje.

Mest læste i dag

Med et voldsomt stigende salgstal og en stor økonomisk vækst i virksomheden følger også store investeringer og udvidelser af produktionen.

Det kan Novo Nordisk om nogen skrive under på.

Alligevel må de nu trække følehornene tilbage på et stort milliardprojekt, der skulle have været rammerne for 1100 nye jobs.

Det danske medicinalfirma har nemlig trukket sig fra en storstilet byggeplan i Dublin, som ellers var tiltænkt at skabe flere tusinde arbejdspladser og markant udvide virksomhedens tilstedeværelse i Irland.

Det skriver det britiske medie The Times.

Beslutningen om at ændre kurs kom som en overraskelse og har skabt en del opmærksomhed både lokalt og internationalt.

Skulle have været et stort milliardprojekt

Planen var oprindeligt at opføre en gigantisk fabrik på 147.000 kvadratmeter i Grange Castle Business Park, hvilket skulle have medført en investering på omkring 15 milliarder kroner.

Projektet blev annonceret med stor entusiasme, og det lokale byråd i Dublin havde allerede givet grønt lys til salget af den 35 hektar store grund for cirka 380 millioner kroner. Byggeriet alene ville have skabt 2.000 midlertidige arbejdspladser, og efter færdiggørelsen var det forventet, at 1.100 faste stillinger ville blive besat.

Novo Nordisk har dog nu valgt at afbryde projektet. "Efter en vurdering af sagen har Novo Nordisk besluttet at stoppe aktiviteterne ved Grange Castle Business Park i Irland," udtaler virksomheden til The Times. De trækker derfor deres ansøgning til planmyndighederne tilbage og vil ikke gennemføre købet af grunden.

I stedet har Novo Nordisk besluttet at fokusere på deres eksisterende faciliteter i Irland. Virksomheden vil udvide og øge medarbejderstaben ved deres nuværende fabrik i Athlone.

Anbefalet til dig