Nu åbnes der mere op: Disse steder kan åbne med det samme

Nyheder
Zoologiske haver kan åbne med det samme. Foto: Shutterstock
Særligt i de zoologiske haver åndes der nu lettet op. Det har været hårde tider for dyreparkerne, der har haft problemer med at finde penge til at passe og pleje dyrene.

Mest læste i dag

En aftale mellem Folketingets partier viser, at en række kulturinstitutioner får lov til at åbne med det samme. Det gælder f.eks. museer, teatre, biografer og zoologiske haver. Åbningen af kulturinstitutioner er resultatet af onsdagens forhandlinger mellem partierne. Forhandlingerne strakte sig fra klokken 12.30 og sluttede kort før midnat.

De fleste af de kulturinstitutioner, der nu har fået grønt lys til at åbne, skulle egentlig først have haft lov til at lukke publikum ind i fase tre. Fase tre skal efter planen igangsættes den 8. juni. 

Lavt smittetryk årsagen til hurtig genåbning

Fremrykningen af åbningen for kulturinstitutionerne skyldes et lavere smittetryk end regeringen havde forventet på nuværende tidspunkt. Derfor har regeringen sammen med Foketingets partier valgt at inkludere de omtalte institutioner i den igangværende fase to. 

Åbningen er godt nyt til især de trængte zoologiske haver, som alle i flok har udtalt, at haverne lider økonomisk. Administrerende direktør i Zoologisk Have i København har tidligere udtrykt sin frustration i forhold til ikke at kunne åbne, når dyreparker, der besøges i bil, kunne få lov til at tage imod publikum. 

Også den noget mindre Givskud Zoo har været i knæ. De måtte tidligere på ugen melde ud, at de havde ekstra brug for hjælp til at overleve et truende millionunderskud. 

"Vi hører gang på gang, at "nu har I jo fået en hjælpepakke" og "I kan jo bare åbne for kørende gæster". Men vi har lavet beregninger og vendt og drejet situationen på alle måder. Og det er altså desværre langt fra nok til at sikre parken. Økonomisk hjælp er altafgørende for de zoologiske anlægs overlevelse frem til sæsonen 2021 hvor verden forhåbentlig er vendt tilbage til normale tilstande," udtalte direktør Richard Østerballe i den forbindelse. 

Givskud Zoo står til at miste 10 millioner i år, mens Københavns Zoo står til et underskud på 20 millioner kroner. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig