Nu advarer Jens hundeejere: Det er pinefuldt for dit kæledyr

Genrefoto: Shutterstock.

Så snart vejene saltes, skal det på, forklarer Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden.

De bløde trædepuder er nemlig kke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.

Sådan lyder rådet fra Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

“Det kan være, man oplever, at hunden pludselig virker sløv, når man går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med sløvhed at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter. Den salt der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden,” siger Jens Jokumsen.

Sådan undgås smerterne

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen, lyder rådet.

Når temperaturen rammer frysepunktet, bliver vejene saltet. Dette afhjælper glatte veje, men vejsalt er en smertefuld oplevelse for hunden. Dyrenes Beskyttelse opfordrer derfor til at smøre hundens trædepuder med potevoks inden gåturen. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Potevoks er udviklet som et forebyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får, sår og sprækker på trædepuderne. 

Eftersom det er et forebyggende middel, er det vigtigt, at hundeejere går i gang nu. 

”Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til,” forklarer Jens Jokumsen og fortsætter:

”Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges,” afslutter han.