Nu begynder det: Alle danskere skal skifte

Foto: Shutterstock

Nu skal borgerne snart vinke farvel til NemID

NemID bliver så småt til MitID. De første danskere har fået besked om, at det er tid til at skifte. Men man kan ikke skifte, før man får besked på det fra sin bank, slås det fast i en ny pressemeddelelse. 

"I løbet af det næste års tid skal alle, der har NemID skifte til det nye digitale ID, MitID. Med MitID styrkes sikkerheden for, at man ikke kan udnytte andres digitale identitet. Det er dog vigtigt, at du ikke foretager dig noget, før du får besked om, at nu er det din tur til at skifte til MitID. Alle får automatisk besked, når det er tid til at skifte."

Et af de steder, hvor udrulningen er gået i gang er Esbjerg Kommune. 

Der kan sagtens gå lidt tid, før det bliver alles tur så det er med at finde tålmodigheden frem, forklarer Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen, kontorchef i Borgerservice i Esbjerg Kommune. 

”Der er rigtig mange, der skal skifte fra NemID til MitID, og vi kan sagtens forstå, hvis folk er utålmodige for at skifte. Men det er vigtigt, at ingen gør noget, før de får besked på, at det er deres tur. Alle får direkte besked enten fra deres bank eller via digital post,” fortæller Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen.

Læs også

Børn skaber panik: Står pludseligt midt på motorvejen

Derfor skiftes der

Selvom man får MitID, skal man beholde dit NemID lidt endnu. Der kan nemlig i en periode være steder, hvor der fortsat skal bruges NemID. Det indskærpes dog, at borgerne automatisk får besked, når der ikke længere er brug for NemID.

Det forklares, at grunden til skiftet er fremtidssikring.

"MitID lever op til de nyeste, internationale standarder for sikkerhed. Du kan derfor færdes trygt på nettet med MitID. Men du skal dog stadig passe godt på dit kommende MitID. NemID er en sikker løsning i dag, men MitID er et mere tidssvarende ID, der gør os klar til fremtidens digitale muligheder og udfordringer."

Det er planen, at MitID skal kunne bruges til alt det, man tidligere har brugt NemID til. Det kan fx være at logge på netbanken, læse post fra det offentlige eller købe ind på nettet. Det er muligt at få MitID fra man fylder 13 år.

Læs også

Chokerer politiet: Stopper samme bilist tre gange på 35 minutter