Nu bekræfter Kongehuset: Nytårstalen bliver ikke, som den plejer

04/12/20 13:07

Christian Granhøj Skouboe

Dronning Margerthe fotograferet under et statsråd tidligere i år. Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Coronaen sætter også sit præg på afviklingen dronningens nytårstale.
For mange danskere er dronningens nytårstale et af nytårets højdepunkter, hvor man samler sig om fjernsynet med familie, venner og et lille glas for at skåle for majestæten og det nye år.    I år blev alt dog ikke, som det plejer. Det fortæller Kongehuset. I lyset af corona-pandemien, så afvikles nytårstalen anderledes end sædvaligt. Det oplyses fredag i en pressemeddelelse fredag.    "Dronningen holder i år nytårstale for 49. gang. Det sker fra Christian IX's Palæ, Amalienborg;" skriver Kongehuset, inden de fortsætter:    "Talen transmitteres direkte på tv, i radio og på internettet og holdes fra Dronningens modtagelsesværelse i Christian IX's Palæ, Amalienborg," står der i pressemeddelsen. 

Stor ændring i år 

Kongehuset fortæller videre, at nogle ting vil være, som danskerne kender dem, mens andre vil være anderledes end andre år. Det skyldes coronaen, der fortsat er i blandt os. 

"Den Kongelige Livgardes traditionsrige æresbevisning transmitteres ligeledes direkte og påbegyndes umiddelbart inden nytårstalen, hvor vagten på Amalienborg Slotsplads træder til gevær og står trådt an med fane og to tambourer, mens talen holdes," fortæller Kongehuset og kommer med en nyhed, som formentlig vil glæde mange faste seere af talen.  

"Efter Dronningens nytårstale afspilles ”Kong Christian stod ved højen mast”. Livgarden præsenterer gevær, der saluteres og fanen fældes."

En ting er dog ikke som det plejer, udtaler Kongehuset. 

"I lyset af udbredelsen af COVID-19 og følgerne heraf vil der i år ikke være opsat en tv-skærm på Amalienborg Slotsplads."