Nu bekræftes sauna-tur som årsag til stort smitteudbrud på skole

Foto: Shutterstock

Et brud på skolens regler har kickstartet et større smitteudbrud.

Gerlev Idrætshøjskole fortæller fredag, at skolen er ramt af et stort udbrud af coronasmitte. 

Allerede i søndags blev en af skolens elever konstateret smittet med coronavirus. Eleven var blevet smittet på et hjemmebesøg weekenden forinden. På Gerlev har eleven været isoleret siden i torsdags men blev først bekræftet smittet søndag ved middagstid. V

Det betød, at eleven blev sendt hjem, elevens såkaldte "familiegruppe" røg i isolation og resten af skolens elever blev sidenhen ligeledes isoleret i deres familiegrupper. Det fortalte skolen i en pressemeddelelse. 

"Vi har haft et tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne om, hvordan vi håndterer denne situation – og her til formiddag kommer en mobil testenhed til højskolen, og alle elever og ansatte bliver testet," skriver Gerlev Idrætsefterskole. 

Læs også

Hvem savner mig? - Hund strejfede alene rundt i øde område

 

 

Fredag viser det sig dog, at langt flere er blevet smittet. Hele 42 af skolens elever er nu ramt af coronavirus. DR Sjælland fortæller, at årsagen er, at eleverne har forbrudt sig mod de gældende retningslinjer. 

Så mange som 30 af skolens elever tog i sidste uge en saunatur sammen, og det satte for alvor fart på smitten. Det bekræftes af skolens forstander Tania Dethlefsen.

Situationen har betydet, at over 100 af skolens elever er sendt hjem. 30 befinder sig fortsat på skolen. Det skyldes, at de ikke kan isoleres derhjemme, fortæller forstanderen. Tre af de tilbageværende elever er isoleret på Gerlev Idærtshøjskole. 

 

Læs også