Nu bliver det billigere at ringe og sms’e fra Danmark til andre EU- og EØS-lande

15/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag træder nye fælleseuropæiske prislofter i kraft. Prislofterne sætter en øvre grænse for, hvad din udbyder må opkræve, når du foretager opkald eller sender sms’er fra Danmark til andre EU-lande og de tre EØS-lande – Norge, Island og Liechtenstein.

Mest læste i dag

De nye prislofter for såkaldt EU-intern kommunikation vil betyde, at et opkald fra Danmark til et andet EU- eller EØS-land (fx Tyskland eller Norge) maksimalt må koste 0,19 euro/minut (1,42 kr.). For afsendte sms’er må prisen maksimalt være 0,06 euro/sms (45 øre). Priserne er eksklusiv moms.

Reglerne gælder alene for private pakkeabonnementer, som ikke har inkluderet en mængde opkald og/eller sms’er fra Danmark til andre EU-lande i pakken, og private forbrugsafregnede abonnementer. Erhvervsabonnementer er ikke omfattet af reglerne.

Du kan læse mere om reglerne på Energistyrelsens hjemmeside, hvor du blandt andet kan få svar på en række spørgsmål, som vi typisk modtager fra forbrugere.

Mulighed for tillægspakker

De fleste forbrugere betaler i dag en særskilt pris for opkald til EU-/EØS-lande, selv om de har en pakke med inkluderet taletid (fx 5 timers tale pr. måned).

Nogle teleselskaber tilbyder også særlige pakker til forbrugere, der ofte ringer eller sms’er til EU-/EØS-lande. Det er således muligt at få inkluderet opkald til en række lande oveni den inkluderede taletid for en mindre ekstra månedlig betaling hos nogle teleselskaber.

Anbefalet til dig