Nu bliver det dyrt at have penge i endnu en dansk bank

07/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Det er efterhånden blevet dyrt at have penge stående i sin bank. Jyske Bank og Spar Nord var de første til at indføre negative renter, så det ville koste dig penge at have mere end 750.000 kroner stående. Nu følger endnu en bank trop, og indfører negative renter.

Mest læste i dag

Det er dyrt at være have penge – for ikke nok med at man ved høj indkomst skal betale en højere skatteprocent, så er flere banker også begyndt at indføre negative renter. Nu er endnu en bank kommet med på vognen.

Negativ rente på minus 0,75 procent

Nykredit indfører nu også negative renter på for kunder, der har mere end 750.000 kroner stående i banken. Disse kunder skal nu betale en negativ rente på 0,75 procent af deres indestående. Det skriver Ekstra Bladet.

Nykredit kommer altså med på vognen for af danske banker, som kører samme model.

Danske Bank er de eneste tilbage

Selvom Danske Bank de seneste år har været i modvind, så der de eneste tilbage blandt de blandt de største banker i Danmark, som endnu ikke har varslet negative renter for de private kunder. For hvor de altid har været gratis for private at have pengene stående, så er sagen straks en anden for virksomheder, som længe har måtte betale for at have penge stående.

Hvis alle danske banker i fremtiden indfører negative renter for kunder med over 750.000 kroner, så vil over 160.000 bankkunder ende med at skulle betale negative renter.

Anbefalet til dig