Nu bliver det lettere at rejse: Indrejseformularer og vaccinecertifikater skrottes

06/5/22 09:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du skal syd på i sommer, så er der gode nyheder.

Det er blevet nemmere at rejse til Grækenland og en række andre destinationer. Flere lande fjerner nemlig nu indrejseformularer og krav om vaccinecertifikater ved indrejse.

Adskillige populære destinationer, heriblandt Grækenland, Kroatien, Bulgarien, Albanien og Madeira, fjerner altså indrejseformularer og COVID-certifikater.

Lempningerne er ved at blive indført, og lige nu er der ikke krav om indrejseformularer eller fremvisning af coronapas eller anden form for certifikat i Grækenland, Albanien, Bulgarien og Kroatien.

Madeira kræver heller ikke indrejseformular eller vaccinecertifikater, men her anbefaler man stadig rejsende at udfylde dokumentation ved indrejse. Det oplyser Apollo Rejser i en pressemeddelelse.

Foto: Shutterstock/Dubrovnik

Foto: Shutterstock/Dubrovnik

”Det er dejligt, vi nu står i en situation, hvor det bliver gjort nemmere at rejse, og at lande som Grækenland, Albanien, Bulgarien og Kroatien fjerner deres krav om papirarbejdet i forbindelse med indrejse," spår Glenn Bisgaard, salgsdirektør hos Apollo og fortsætter:

"Lige nu bestilles mange rejser, så det er dejligt, at det igen bliver nemmere at gennemføre en bestilling. Det betyder nok også, at endnu flere vil bestille til sommerens populære rejsemål."

Også andre destinationer har lempet kravene i forbindelse med indrejse. Men det er stadig vigtigt at holde sig opdateret på eventuelle ændringer inden afgang til destinationen.

”Det kan ikke understreges nok, at det naturligvis stadig er vigtigt som rejsende at holde styr på indrejseregler helt op til afrejse. Reglerne kan hurtigt ændre sig. Men vi holder, som rejsearrangør, altid de gældende regler opdateret på hjemmesiden,” tilføjer Glenn Bisgaard.