Nu bryder Frederik og Mary tavsheden: "Vi er dybt rystede"

06/05/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Nu reagerer kronprinsparret.

Mest læste i dag

I øjeblikket kan man se TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder'.

Den giver et voldsomt billede af en af Danmarks ellers mest prestigefyldte privatskoler.

I dokumentaren står en række tidligere elever frem og fortæller om kostskolens skyggesider. Nemlig en voldelig kultur med både krækelser og mobning. Dokumentaren viser også, at både rektor og ledelsen er bekendt med sager fra det igangværende skoleår - altså er disse hændelser altså ikke fortid på skolen.

Ifølge TV 2 har der blandt andet været en episode, hvor fire elever er blevet bortvist i 2021. Årsagen til bortvisningen var, at eleverne ifølge skolens ledelse har optaget video af en elev, der var bundet på hænder og fødder, som senere blev slæbt ind under en bruser.

Selvom eleven sagde tydeligt fra, så fortsatte de fire elever sit foretagende og filmede samtidig hele hændelsen.

Det er på Herlufsholm at prins Christian startede sidste år efter afslutningen af 9. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte - og nu reagerer kronprinsparret på dokumentarens voldsomme afsløringer.

"Det er helt uacceptabelt"

På Kongehusets officielle Instagram-profil lyder der nu en melding fra Frederik og Mary.

"Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen. Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af," lyder det i beskeden fra kronprinsparret.

Frederik og Mary understreger også, at de forventer at skolen vil handle straks og få rodet bod på denne kultur.

"Det er helt uacceptabelt. Som forældre forventer vi, at skolen effektivt sikrer en kultur, hvor alle er trygge og en del af fællesskabet, og vi vil i den kommende tid følge de ændringer, som åbenlyst er nødvendige," afslutter kronprinsparret sin meddelelse.

Dokumentaren om Herlufsholm kan ses på TV 2 PLAY.

Anbefalet til dig