Nu bryder Mette Frederiksen tavsheden

19/10/20 08:14

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu udtaler Statsminister Mette Frederiksen sig om de anklager om krænkelser, som hersker internt hos Socialdemokraterne.

Det var en lang søndag for Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen.

I går havde partiet nemlig krisemøde, hvor Frank Jensen var hovedpersonen. Han havde indkaldt til mødet, efter at en række sager om krænkelser af kvinder er kommet frem i offentligheden.

Indtil videre er Frank Jensen stadigvæk siddende på posten som overborgmester. 22 ud af 32 deltagere ved mødet bakkede op om overborgmesteren, skriver B.T, og nu udtaler Statsminister Mette Frederiksen sig om de anklager om krænkelser

“Jeg ser med meget stor alvor på de anklager, der er rejst. Det er åbenlyst, at vi i Socialdemokratiet også har problemer. Det skal ændres nu. Chikane og krænkelser kan ikke forsvares. Vi skal i fællesskab skabe en kultur, hvor det ikke er i orden. Hverken i ord eller handling,” siger Mette Frederiksen i en skriftlig kommentar ifølge B.T. 

Det er ikke afgjort endnu

I forhold til Frank Jensen-sagen er der ikke noget, der er afgjort endnu, påpeger Mette Frederiksen. 

“Jeg vil gerne gøre det klart, at der ikke er truffet nogen konklusion i sagen om Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen,” siger Mette Frederiksen.

Nu opfordrer alle partier i Københavns Borgerrepræsentation, på nær Socialdemokratiet, til, at der bliver lavet en uafhængig undersøgelse af Frank Jensens krænkelser.