Nu efterforskes 5 læger: Du gætter aldrig hvor de fik deres implantater fra

Af: Ida Hansson

|

21/02/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Anklagere sagde lørdag, at de har åbnet en strafferetlig efterforskning af fem læger. Årsagen er rystende.

Mest læste i dag

Rumænske anklagere sagde lørdag, at de har åbnet en strafferetlig efterforskning af fem læger, der er mistænkt for at genbruge hundredvis af medicinske implantater udvundet af døde patienter.

En af de fem læger, der arbejdede på et hospital i den østlige rumænske by Iasi, er blevet varetægtsfængslet i afventning af efterforskningen på anklager om magtmisbrug og modtagelse af bestikkelse, sagde anklageren i en erklæring.

De sagde, at den unavngivne læge havde tilsyn med et netværk af fire andre læger, som forsynede ham med hjerteimplantater udvundet fra afdøde patienter uden forudgående godkendelse fra dem eller deres familier.

Anklagere hævder, at lægen udførte 238 operationer over syv år fra 2017, idet han ulovligt brugte implantater taget fra døde patienter eller af ukendt herkomst og satte hans patienter i fare for alvorlige komplikationer eller død. Det skriver CNN.

"En stor del af de implantater, som lægen anbefalede, var ikke nødvendige og var foranlediget af falske diagnoser eller af tidligere ordineret medicin, der ville udløse specifikke symptomer," sagde erklæringen.

Rumæniens sundhedssystem, et af de mindst udviklede i EU, har været forfulgt af korruption, ineffektivitet og politiseret ledelse.

Staten har bygget ét hospital i de sidste tre årtier og bruger mindst på sundhedspleje i EU, hvor titusindvis af læger og sygeplejersker er emigreret.

Anbefalet til dig