Nu er 24 døde af corona: Serum Institut anbefaler at nedlukning fortsætter

23/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu anbefaler Statens Serum Institut, at nedlukningen af Danmark forlænges.

Mest læste i dag

Mandag kan Statens Serum Institut fortæller, at 24 personer smittet med corona nu er døde af virussen i Danmark. Tidligere på mandagen blev det også klart, at presset stiger på de danske sygehuse, hvor 254 personer nu er indlagt som følge af deres smitte. 

Den nyhed falder sammen med, at Serum Instituttet netop mandag er udkommet med en ny rapport, der kommer med en akutel vurdering af smittetrykket i Danmark. 

Heri er forskerne kommet frem til, at hver smittede patient i Danmark lige nu i gennemsnit smitter 2,1 personer. Det tal er i Italien, hvor hospitalsvæsnet har været hårdt udfordret af virusudbruddet, 2,6. 

Forlæng restriktionerne

Statens Serum Institutet vurderer i rapportens konkusion, at tallet kan nedbringes med yderligere 30-50 procent. Det kræver dog, at de nuværende restriktioner i Danmark forlænges. I første omgang er de ellers lagt op til at skulle udløbe i slutningen af marts. 

Det skriver de i rapoorten, som hedder Vurdering af det aktuelle smittetryk i Danmark

"En forudsætning for dette er dog, at perioden med nedsat kontakt i samfundet forlænges ud over den 30. marts 2020," konkluderer Statens Serum Institut i rapporten. 

 

Anbefalet til dig