Nu er 24 døde af corona: Serum Institut anbefaler at nedlukning fortsætter

Foto: Shutterstock

Nu anbefaler Statens Serum Institut, at nedlukningen af Danmark forlænges.

Mandag kan Statens Serum Institut fortæller, at 24 personer smittet med corona nu er døde af virussen i Danmark. Tidligere på mandagen blev det også klart, at presset stiger på de danske sygehuse, hvor 254 personer nu er indlagt som følge af deres smitte. 

Den nyhed falder sammen med, at Serum Instituttet netop mandag er udkommet med en ny rapport, der kommer med en akutel vurdering af smittetrykket i Danmark. 

Heri er forskerne kommet frem til, at hver smittede patient i Danmark lige nu i gennemsnit smitter 2,1 personer. Det tal er i Italien, hvor hospitalsvæsnet har været hårdt udfordret af virusudbruddet, 2,6. 

Læs også

Beder kvinde om at holde afstand: 53-årig trues på livet i supermarkedskøen

Forlæng restriktionerne

Statens Serum Institutet vurderer i rapportens konkusion, at tallet kan nedbringes med yderligere 30-50 procent. Det kræver dog, at de nuværende restriktioner i Danmark forlænges. I første omgang er de ellers lagt op til at skulle udløbe i slutningen af marts. 

Det skriver de i rapoorten, som hedder Vurdering af det aktuelle smittetryk i Danmark

"En forudsætning for dette er dog, at perioden med nedsat kontakt i samfundet forlænges ud over den 30. marts 2020," konkluderer Statens Serum Institut i rapporten. 

Læs også

Lad være med at åbne døren for hende: Politiet advarer mod kvinde

 

 

 

Læs også