Nu er der nyt om dine indefrosne feriepenge

08/8/20 08:49

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Nu er der igen nyt om udbetalingen af dine indefrosne feriepenge.

Foruden coronavirussen, har danskerne indefrosne feriepenge været et af de mest omtalte emner i løbet af 2020.

Det kom forholdsvis hurtigt frem, at danskerne skulle have deres penge udbetalt, men hvor mange penge ville det blive til, når september bliver til oktober?

Flere partier følte sig overbeviste om, at de kunne presse regeringen til at få udbetalt alle fem ugers feriepenge, men nu slår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fast, at det altså ikke kan lade sig gøre med fem uger endnu.

Til gengæld så kan det meget vel ende med, at de to uger bliver udbetalt næste år.

“Jeg kan sige meget klart, at de to sidste ugers indefrosne feriepenge ikke kommer ud til danskerne i år. Det er godt at have noget tilbage i krudtkammeret til næste år. Desuden er det helt lavpraktisk ikke muligt, fordi alle feriepengene ikke er optjent endnu,” lyder det fra ministeren ifølge B.T.

Hvordan bliver feriepengene udbetalt?

Partierne skal snart mødes, og her skal det så aftales, hvordan pengene skal udbetales. Der har været snak om, at pengene automatisk skulle blive udbetalt, men den løsning kan vist ikke komme til at lade sig gøre.

Derfor vil hver enkelt dansker med indestående feriepenge, skulle ind og ansøge om at få dem udbetalt. Hvordan og hvorledes det kommer til at ske, vides endnu ikke.

Det eneste der umiddelbart står klart er, at feriepengene vil blive udbetalt i oktober.