Nu er der penge på vej til 800.000 danskere: Så mange penge drejer det sig om

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række danskere kan godt begynde at glæde sig.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at et utal af danskere kæmper for at få enderne til at hænge sammen som følge af inflationen.

Men nu er der godt nyt til mange danskere, da der er penge på vej på vej til 800.000 af dem, der har investeringsbeviser i de store investeringsforeninger.

De får nemlig snart del i mange milliarder kroner, skriver B.T. via Finans.

Ifølge Finans forventes disse udbytter fra Nykredit, Sparinvest, Danske Invest, Nordea Invest, Bankinvest og Sydinvest at beløbe sig til over 18 milliarder kroner.

Disse udbytter vil tikke ind på investorernes konti i løbet af januar eller februar. Selvom dette lyder som en positiv nyhed for mange, er der en vis skepsis blandt investorerne.

Udbyttet, som investeringsforeningerne er lovmæssigt forpligtet til at udbetale, trækkes nemlig fra investeringsbevisets værdi, hvilket gør det tilsvarende mindre. Derudover skal der betales aktieindkomstskat af beløbet, hvilket yderligere reducerer den reelle gevinst.

Kåre Valgreen, der er investeringschef hos Finans Danmark, lægger heller ikke skjul på, at han råder investorer til at geninvestere deres udbytter og samtidig revurdere deres samlede portefølje:

"Det er en god anledning til at overveje, om ens portefølje stadig ser ud, som man ønsker den. Eller om udbytterne skal investeres på en anden måde for at rebalancere porteføljen, herunder kigge på, om balancen imellem aktier og obligationer er, som den skal være."

For mange investorer er det ikke blot en glædelig nyhed om ekstra penge på kontoen, men også et signal til at tage stilling til deres investeringsstrategi og fremtidige finansielle planlægning.

Anbefalet til dig