Nu er det afgjort: Denne dato begynder hele EU at vaccinere mod coronavirus

17/12/20 11:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Ifølge Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, så vil alle EU's medlemslande påbegynde vaccinationer mod corona fra den 27. december. Landene kan begynde at anvende vaccinen, hvis midlet som forventet bliver godkendt mandag af Det Europæiske Lægemiddelagentur, skriver Ekstra Bladet. I Storbritannien, USA og Canada er vaccinen allerede blevet godkendt til nødbrug.  Det kan ske mellem jul og nytår At det allerede kan ske mellem jul og nytår, har sundhedsminister Magnus Heunicke tidligere meldt ud.  “Forhåbentlig kan vaccinen komme i brug i Danmark i år - det vil sige i nogle af helligdagene omkring jul,"  sagde Heunicke til TV2. Selvom det er helligdage, så er Danmark klar, understregede sundhedsministeren. Den første person blev vaccineret Det var et historisk øjeblik, da en 90-årig kvinde fra Enniskillen i Nordirland blev den første person til at blive vaccineret med den Pfizer/BioNTech-vaccine, som også danskere skal vaccineres af, hvis den bliver godkendt til brug i EU. Margaret Keenan, der fylder 91 i næste uge, sagde, at det var den "bedste tidlige fødselsdagsgave", hun kunne få. “Jeg føler mig så privilegeret over at være den første person, der er blevet vaccineret mod Covid-19. Det er den bedste tidlige fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig, fordi det betyder, at jeg endelig kan se frem til at tilbringe tid sammen med min familie og venner i det nye år efter at have været alene det meste af året," udtalte Margaret Keenan' efterfølgende, ifølge BBC.  I Storbritannien er sundhedsmyndighederne startet med at vaccinere borgere over 80 og dele af sundheds- og plejepersonalet. Programmet sigter mod at beskytte de mest sårbare og bringe det liv tilbage, som vi levede før coronavirus, oplyses det. Storbritannien var det første land i verden, der begyndte at bruge Pfizer-vaccinen, efter at landets sundhedsmyndigheder i sidste uge godkendte den.

Ifølge Tysklands sundhedsminister, Jens Spahn, så vil alle EU's medlemslande påbegynde vaccinationer mod corona fra den 27. december.

Landene kan begynde at anvende vaccinen, hvis midlet som forventet bliver godkendt mandag af Det Europæiske Lægemiddelagentur, skriver Ekstra Bladet. I Storbritannien, USA og Canada er vaccinen allerede blevet godkendt til nødbrug. 

Det kan ske mellem jul og nytår

At det allerede kan ske mellem jul og nytår, har sundhedsminister Magnus Heunicke tidligere meldt ud. 

“Forhåbentlig kan vaccinen komme i brug i Danmark i år - det vil sige i nogle af helligdagene omkring jul,"  sagde Heunicke til TV2. Selvom det er helligdage, så er Danmark klar, understregede sundhedsministeren.

Den første person blev vaccineret

Det var et historisk øjeblik, da en 90-årig kvinde fra Enniskillen i Nordirland blev den første person til at blive vaccineret med den Pfizer/BioNTech-vaccine, som også danskere skal vaccineres af, hvis den bliver godkendt til brug i EU.

Margaret Keenan, der fylder 91 i næste uge, sagde, at det var den "bedste tidlige fødselsdagsgave", hun kunne få.

“Jeg føler mig så privilegeret over at være den første person, der er blevet vaccineret mod Covid-19. Det er den bedste tidlige fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig, fordi det betyder, at jeg endelig kan se frem til at tilbringe tid sammen med min familie og venner i det nye år efter at have været alene det meste af året," udtalte Margaret Keenan' efterfølgende, ifølge BBC. 

I Storbritannien er sundhedsmyndighederne startet med at vaccinere borgere over 80 og dele af sundheds- og plejepersonalet. Programmet sigter mod at beskytte de mest sårbare og bringe det liv tilbage, som vi levede før coronavirus, oplyses det.

Storbritannien var det første land i verden, der begyndte at bruge Pfizer-vaccinen, efter at landets sundhedsmyndigheder i sidste uge godkendte den.