Nu er det bekræftet: Det ønsker danskerne sig i år

25/11/20 13:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
"Det er overraskende."

Om mindre end en måned er det juleaften og det betyder, at der inden længe skal købes julegaver ind. Der er dog noget som tyder på, at danskernes ønsker har ændret sig i år - og det samme har deres planer om, hvor mange penge de vil bruge på julegaver.

På fredag er det Black Friday - en dag hvor mange ofte får klaret en stor del af de årlige julegaveindkøb. Men måske kommer danskerne slet ikke til, at bruge lige så mange penge på julegaver, som de normalt gør. Det viser en undersøgelse som er udarbejdet af YouGov for Pricerunner.

Der er nemlig iøjnefaldende ændringer på danskernes ønskesedler i år - og det samme gælder, undersøgelsen omkring, hvor meget vi vil spendere på julegaveindkøb. Det skriver B.T. I den årlige analyse er det nemlig helt tydeligt, at en af danskernes favoritter på ønskesedlen, er rykket et stykke ned på listen.

På førstepladsen på danskernes ønske finder vi tøj, som 21 procent af danskerne ønsker sig - skarpt efterfulgt af bøger, som 17 procent af danskerne ønsker sig. Disse to punkter lå også på første-og andenpladsen sidste år.

Mange har allerede bestemt sig for at skrue ned

Men gennem flere år, har gavekort til blandt andet shopping og oplevelser været at finde, på en af de tre førstepladser - men det er det ikke i år. I år ligger det på fjerde-og femtepladsen, hvor kun 10 procent ønsker sig gavekort til underholdning og ligeledes ønsker 10 procent sig gavekort til shopping.

Hos Pricerunner mener man, at årsagen er coronapandemien.

“ Normalt ønsker danskerne sig gavekort til oplevelser som koncerter, teater eller weekendophold på hotel. Sammen med gavekort til rejser har de toppet ønskelisterne i mange år, men det har coronapandemien sat en stopper for. Nu er det tøj, vi ønsker os,” siger Martin Andersen, direktør for Pricerunner.

Det er dog ikke det eneste der er ændret i år. Det ser ud til, at danskerne i år, kommer til at smide knap så mange penge efter julegaver, som vi normalt gør. 

En stor del af danskerne  forventer dog, at bruge omtrent samme beløb på julegaver, som de plejer - mens 15 procent endnu ikke ved det. Fem procent af danskerne svarer, at de vil bruge flere penge på julegaver end normalt, mens hele 13 procent allerede har besluttet, at de vil bruge færre penge end de plejer.

Det overrasker hos Pricerunner, som gennem mange år, har foretaget analysen.

“Det er overraskende at danskerne i så stort et omfang, planlægger at skrue ned for julegavebudgettet i år,” siger Martin Andersen.