Nu er det bekræftet: Prins Joachim får det hele med

04/05/2023

Ida Hansson

Foto: Kongehuset
Nu er det besluttet.

Mest læste i dag

Tilbage i januar 2023 lavede analyseinstituttet YouGov en undersøgelse for B.T, som afslørede, at danskerne på ingen måde mente, at prins Joachim skulle have sin apanage med til USA.

Men den mening er der altså ikke taget højde for - hvilket måske ikke er så overraskende igen.

Men hvis vi nu siger, at det var danskernes beslutning, så var hele 67% af danskerne nemlig helt eller delvist enige i, at prins Joachim skal have frataget sin apanage, når han skal arbejde i det private erhvervsliv.

Ekstra Bladet oplyste tidligere om, at prins Joachim får sine årpenge med til USA. Han får altså ikke direkte løn for at være forsvarsattaché, men årpengene burde også være rigeligt, for det er bestemt ikke småpenge vi taler om.

Ifølge kongehuset modtager prins Joachim 330.450 kroner om måneden, hvilket svarer til næsten fire millioner kroner om året. Det oplyser SE og HØR.

Det er den 1. september at prins Joachim tiltræder sin nye stilling som forsvarsindustriattaché i den amerikanske hovedstad Washington D.C.

Dér skal prins Joachim tjene som Danmarks repræsentant, og være med til at styrke det forsvarsindustrielle samarbejde med USA og Canada.

Stillingen er på tre år, men med mulighed for forlængelse, så hvor længe han og familien kommer til at bo 'over there' vides endnu ikke.