Nu er det fastlagt: Her er danskernes favoritkaffe

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Landsdelene er ikke helt enige.

Lige nu læser andre også

Vidste du, at kaffen på din arbejdsplads måske afslører noget om, hvor i landet du bor?

Nye tal fra Lomax viser tydelige regionale forskelle i danskernes kaffevaner. Det fremgår af en netop udsendt pressemeddelelse.

Mens Gevalia har vundet sjællændernes hjerter, sværger jyder og fynboer til Merrild.

I anledning af, at 1. oktober markerer International Kaffedag, har Lomax undersøgt kaffevanerne blandt deres erhvervskunder, og resultaterne viser en markant opdeling mellem landsdelene.

På Sjælland og i hovedstadsområdet er Gevalia favoritkaffen, mens Merrild dominerer på Fyn og i Jylland. Interessant nok er Merrild, som har rødder i Kolding, dobbelt så populær i disse landsdele som nummer to på listen.

Omvendt foretrækker sjællænderne Gevalia i samme grad over Merrild. Mens Merrild er forankret i den jyske muld, så er Gevalia svensk, og særligt i efterkrigsårene efter 2. verdenskrig begyndte sjællænderne at rejse til Sverige efter Gevalia.

Den regionale kaffeopdeling fortæller måske ikke bare noget om smag, men også om lokal stolthed og traditioner.

Foto: Lomax

Kaffekulturen skaber fællesskab

En gennemsnitlig dansker drikker omkring fire kopper kaffe om dagen, hvilket gør os til nogle af de mest kaffeglade i verden. Men kaffe er ikke bare en drik – det er ofte et socialt samlingspunkt på arbejdspladsen.

Der findes over 60 forskellige kaffesorter, men i kaffebranchen skelnes der primært mellem to hovedtyper: Arabica og Robusta.

Arabica udgør hele 70-75 % af verdens kaffeproduktion, mens Robusta, som typisk har en stærkere og mere bitter smag, står for resten.

Hos Lomax mærker vi tydeligt kaffens betydning, når vi leverer til over 75.000 arbejdspladser årligt.

Uanset om du foretrækker en kop Gevalia eller Merrild, fejrer vi i dag danskernes kærlighed til kaffe og de øjeblikke af fællesskab, som kun en god kop kaffe kan skabe.

Anbefalet til dig