Nu er det nok: Elon Musk hiver teltpælene op

Af: Kasper Rud

|

17/07/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk hiver teltpælene op.

Lige nu læser andre også

Elon Musk er en af verdens mest indflydelsesrige iværksættere. Han er kendt for at revolutionere flere industrier med sine virksomheder Tesla, SpaceX og X.

Med en vision for bæredygtig energi og rumforskning udfordrer Musk konstant grænserne for innovation og teknologi, hvilket gør ham til en global frontfigur inden for moderne teknologi. Derudover er han også verdens rigeste mand.

I 2021 flyttede Musk Teslas hovedkvarter fra Californien til Texas. Nu sker der noget nyt, igen.

Det skriver TV 2.

Elon Musk flytter hovedkvartererne for SpaceX og det sociale medie X til Texas og væk fra Californien. Det gør han efter, at en ny lov om kønsidentitet i skoler blev vedtaget. Ifølge AP skyldes beslutningen den nyligt underskrevne lov af Californiens guvernør, Gavin Newsom, som forbyder skoler at kontakte forældre, hvis deres børn ændrer kønsidentitet. Musk ser loven som et angreb på både familier og virksomheder.

“Jeg gjorde det klart for omkring et år siden for guvernør Newsom, at love af denne slags ville tvinge familier og virksomheder til at forlade Californien for at beskytte deres børn”, skrev Musk på X. Han betegner loven som “dråben”, der får bægeret til at flyde over.

Musk har selv har et transkønnet barn, og han har ifølge Daily Mail et problematisk forhold til sit barn, hvilket Musk tilskriver skolesystemet. Denne personlige baggrund understreger hans stærke modstand mod den nye lovgivning.

På den anden side bliver loven hilst velkommen af repræsentanter fra LGBTQ-miljøet, som mener, at den vil beskytte unge, der ikke får støtte fra deres familier. Tony Hoang, administrerende direktør for LGBTQ+-gruppen Equality California, siger, at loven er afgørende for at beskytte LGBTQ+-unge i skolesystemet.

Imidlertid kritiserer konservative grupper loven for at krænke forældre rettigheder. “Dette lovforslag underminerer deres grundlæggende rolle og bringer drenge og piger i potentiel fare,” siger Jonathan Keller, formand for det konservative California Family Council.

Lovens indførelse kommer som reaktion på, at flere skoledistrikter i Californien tidligere havde indført regler, der krævede, at forældre skulle informeres, hvis deres børn skiftede kønsidentitet. Dette skabte stor debat og uenighed mellem forskellige interessegrupper i staten.

Flytningen af SpaceX og X's hovedkvarterer følger efter, at Tesla som nævnt i 2021 flyttede sit hovedkvarter fra Palo Alto, Californien, til Austin, Texas. Tesla, hvor Musk også er administrerende direktør, tog dette skridt for at undgå det, han ser som restriktive forretningsmiljøer i Californien.

Musk, som er en af verdens rigeste personer, har også flyttet sin egen bopæl til Texas. Hans beslutning om at flytte både private og professionelle aktiver væk fra Californien understreger hans utilfredshed med statens politiske klima.

Denne betydelige ændring markerer endnu et kapitel i den igangværende debat om balancen mellem personlige friheder, forældrerettigheder og støtte til LGBTQ+-samfundet i USA. Mens flytningen kan ses som en sejr for Musks principper og forretningsstrategi, rejser den også spørgsmål om, hvordan love og politikker påvirker både individer og virksomheder i moderne Amerika.

Anbefalet til dig