Nu er det sæson: Kæmpe-edderkopper invaderer danske hjem

26/08/2020

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Du skal altså ikke blive overrasket, hvis der kravler en stor edderkop rundt på dit gulv eller din væg i denne tid. Det er nemlig blevet sæson for de store husedderkopper.

Mest læste i dag

Hvis du i løbet af den seneste tid har opdaget et par store edderkopper i dit hjem, så er der en ganske god grund. Det er nemlig præcis et år siden, at de danske medier kastede om sig med historier om kæmpe-edderkopper, der invaderede danske hjem, og nu er det blev tid igen.

August og september er nemlig den tid, hvor hannerne skal på jagt efter deres modpart, så de kan mage. Derfor vil de bevæge sig ind i de danske hjem, hvor de typisk vil lede efter tørre og varme steder. Du skal derfor ikke være overrasket, hvis der gemmer sig en stor husedderkop under din pude i sofaen.

Den kan bide fra sig, men er ikke farlig

Husedderkoppens ben kan blive op til 10 centimeter lange, og den kan derfor føle hele din håndflade, når den spreder sig ud. Selvom edderkoppen kan se voldsom og farlig ud, så behøver du altså ikke være bange, da den ikke er farlig.

Sidste år på samme tid fortalte museumsinspektør på Naturhistorisk Museum i Aarhus, Morten D.D. Hansen, at det nu er tidspunktet, hvor de store edderkopper kommer frem.

“Normalt gemmer de sig ude i skuret eller bag en mørk fryser, hvor de sidder i deres store tragtspind. Men på et tidspunkt – og det er nu – går der hunner i den, og så skal hannerne på jagt efter damer,” fortalte han sidste år til B.T.

Museumsinspektøren fortæller også i sit interview med B.T, at edderkoppen godt kan bide fra sig, men at det ikke vil gøre ondt. Det skulle føles mere som et myggestik end et hvepsestik, men smerten afhænger naturligvis af, hvor stor edderkoppen af.

Har du oplevet nogle af disse store edderkopper i dit hjem?

 

Anbefalet til dig