Nu er det slået fast: Christian Eriksen får ikke lov at vende tilbage

22/07/2021

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock
Christian Eriksen får desværre ikke lov til at vende tilbage. Sådan lyder det fra en læge fra det italienske fodboldforbunds medicinske komité.

Mest læste i dag

Det var som bekendt nogle forfærdelige scener, der udspillede sig under åbningskampen mod Finland, da Christian Eriksen, Danmarks helt store stjerne, faldt om med et hjertestop nær slutningen af første halvleg ved EURO 2020. 

Han har siden hændelsen, som fandt sted den 12. juni, ikke udtalt sig offentligt, hvorfor man endnu ikke ved, hvad fremtiden har i vente for den mangeårige landsholdsstjerne.

Christian Eriksen skiftede Tottenham ud med Inter, hvor han til daglig spiller klubfodbold, men spørger man Francesco Braconaro, en læge fra det italienske fodboldforbunds medicinske komité, så er Inter og Italien et overstået kapitel.

"Christian Eriksen kan ikke få grønt lys til at spille i Italien," siger han til Radio Kiss Kiss og uddyber:

"Hvis spilleren får fjernet defibrillatoren, fordi patologien kan helbredes, kan han vende tilbage og spille for Inter," forklarer lægen.

I dagene, der fulgte Eriksens kollaps, fik han indopereret en hjertedefibrillator, der skal sørge for, at han ikke kommer ud for et lignende uheld, men som også betyder, at han ikke længere kommer til at kunne spille for Inter i Serie A. 

Francesco Braconaro siger derfor, med andre ord, at Christian Eriksen skal på klubjagt, hvis han ønsker at fortsætte tilværelsen som professionel fodboldspiller, hvilket dog burde kunne lade sig gøre, når man snakker om en spiller af hans kaliber. 

Det er nemlig kun i Serie A, at man på denne front har at gøre med meget strenge regler. 

Eriksen har som nævnt ikke udtalt sig til offentligheden siden den frygtelige episode mod Finland.

Men det har derimod hans tidligere holdkammerat fra Ajax-tiden, Daley Blind, som også deltog ved EURO 2020 denne sommer og som spiller med en hjertedefibrillator. Han oplevede selv at falde om i forbindelse med fodbold, og han fortæller i forbindelse med Eriksens kollaps, at det påvirkede ham voldsomt.

 

Anbefalet til dig