Nu er det slut: Dronning Elizabeth har fået klar besked af lægen

Foto: Shutterstock

Det er for at sikre, at hun er så sund og rask som muligt, forud for hendes travle efterårsplaner.

Dronning Elizabeth skal lade alkoholen høre til fortiden, da hun er blevet beordret af de kongelige læger til at stoppe med at drikke. 

Det skriver Daily Mail. 

Læs også

10 kommuner hæver skatten: Her kan danskerne se frem til skattestigninger

Majestæten, som er ved fantastisk helbred, men som flere så gå med stok ved de seneste arrangementer i Wales, er dog kun blevet bedt om at droppe alkoholen i hverdagen, hvorfor hun altså har tilladele til at drikke en martini eller to ved særlige lejligheder. 

"Dronningen har fået besked på at opgive sin aftendrink, som normalt er en martini," kommer det, ifølge Vanity Fairs Katie Nicholl, fra en ven af familien, som efterfølgende tilføjer:

"Det er ikke noget, der bliver svært, da hun ikke drikker særlig meget, men det virker uretfærdigt, at hun skal opgive en af meget få fornøjelser." 

Monarken ses sjældent drikke i offentligheden, men ifølge Katie Nicholl, som det også er det med Prince Charles, er hendes favoritdrik en tør martini, men den 95-årige menes også at nyde et glas vin til middagen. 

Margaret Rhodes, Elizabeths afdøde kusine, blev dog engang citeret for at have sagt, at dronningen og nyder et glas champagne inden sengetid. 

Dronningens mor, der døde i 2002, er dog en anden historie, da hun ofte sparkede sin dag i gang med et glas Dubonnet og gin før frokost, hvortil hun drak et glas vin til måltidet, en martini før aftensmaden efterfulgt af et glas champagne. 

I februar kom det sågar frem, at Hillsborough Castle and Gardens, Dronning Elizabeths residens i Nordirland, lancerede sit eget sortiment af gin, fremstillet af rosenblade fra haverne, som blev blandet med æbler og pærer, der ligeledes blev fundet i haverne. 

Og i november sidste år lancerede de royale en ny gin, der er lavet af planter, som man havde dyrket i dronningens Sandringham-ejendom.

Læs også

Danmark igen kåret som verdens bedste - nu er det syvende år i træk