Nu er det slut: Op mod 50.000 vil blive ramt

Foto: Shutterstock

Om lidt er det slut og det forventes, at op mod 50.000 vil blive ramt.

Siden 2003 har 3G-mobildækningen eksisteret - men nu er det snart fortid. 

Allerede indenfor det kommende år vil 3G-mobildækningen i Danmark nemlig blive lukket hos TDC, 3 og Telenor/Telia. 

Det skriver Berlingske

Læs også

Mette Frederiksen: Ord kan ikke lindre smerten

Det var 3G-dækningen der gjorde det muligt for danskerne, for første gang at kunne bruge internettet fra deres mobiltelefoner. Siden er der kommet både 4G og 5G til. Men i årevis har 3G-dækningen fungeret som backup, hvis ikke der 4G netværket var belastet. 

Men nu er det snart historie. Årsagen er, at der nu er behov for den kapacitet som 3G optager - i stedet skal denne bruges til at forstærke hurtigere mobil-teknologier som 4G og 5G. Vores dataforbrug vokser nemlig voldsomt hvert eneste år.

Dog er der også noget, som der ikke vil blive lavet om lige foreløbigt - nemlig 2G/GSM-mobildækningen som gjorde det muligt, også at bruge sin mobil i udlandet. Her lyder meldingen på, at denne fortsætter flere år ud i fremtiden. 

Jo hurtigere - jo bedre

"Da 3G blev lanceret, forventede ikke mange, at 2G ville komme til at leve længere end 3G. Ti år efter 3G kom 4G til, og alt det, som man lovede skulle ske med 3G, er sket med 4G, som bare er meget bedre og mere effektiv. Alle er derfor enige om, at jo hurtigere vi kan slippe af med 3G, desto bedre. 2G må vi derimod til at leve med i lang tid endnu," lyder det fra teleanalytiker John Strand, direktør i Strand Consult, som rådgiver teleselskaber verden over.

Når 3G bliver lukket, vil mange slet ikke bemærke det. Men hvis man ejer en telefon som blev til før 4G og 4G, så er det dog dårligt nyt at 3G-mobildækningen lukker ned. For så vil du fremover ryge over på GSM/2G-mobilnettet. 

Læs også

Claus Holm i stor sorg

Hvis man forsøger og bruge internettet på mobilen, vil man i hjørnet af skærmen få et "E" - det står for "Edge" og her er internettet stort set umuligt at bruge - medmindre man har meget god tid, da det vil kræve en større portion tålmodighed. 

Der er dog tale om, at det er omkring 50.000 telefoner i Danmark der vil blive ramt - men i Danmark sælges der cirka en halv million nye telefoner i kvartalet, så det er naturligvis ikke en stor del. 

I forbindelse med lukningen af 3G-dækningen, er der også godt nyt til de mange danskere som bruger 4G eller 5G-mobildækningen. Det vil nemlig blive hurtigere og give en bedre brugeroplevelse.