Nu er det slut: Populært møbelhus går konkurs

Nyheder
Billedet er ikke fra det omtalte møbelhus. Genrefoto: Shutterstock
Et kapitel er nu ved vejs ende.

Mest læste i dag

Danskerne skal nu vinke farvel til et elsket møbelhus, der har været en del af mange hjem i årevis.

Møbelhuset er blot endnu en virksomhed i rækken, som har måttet lukke og slukke grundet udefrakommende faktorer, herunder Ruslands invasion af Ukraine og høj inflation.

Sådan skriver Avisen.dk via Århus Stiftstidende.

Det er det Aarhus-baserede møbelhus, Tendens ApS, der har måttet kaste håndklædet i ringen.

Jens Højmark, der er kurator fra advokatfirmaet HjulmandKaptain, bekræfter konkursen, som har resulteret i lukning af butikken og hjemsendelse af virksomhedens seks ansatte, over for Århus Stiftstidende.

"Vi er stadig i det spæde stadie med at undersøge nærmere i forhold til aktiver og forpligtelser samt årsagen til konkursen", lyder det fra Jens Højmark.

Han bemærker, at møbelbranchen generelt er under pres i øjeblikket, og at danskernes tilbageholdenhed kan have spillet en rolle i konkursen:

"Hr. og Fru Danmark holder på pengene og udskyder måske købet af en ny sofa til næste år."

Ledelsen peger på flere ting

Ifølge den seneste årsrapport 2022 opnåede virksomheden en bruttofortjeneste på 2,4 millioner kroner.

Imidlertid var det endelige nettoresultat efter skat beskedne 13.420 kroner, hvilket giver en indikation af, at virksomheden have svært ved at tjene penge.

Virksomhedens ledelse angiver en række eksterne faktorer som årsag til de økonomiske udfordringer. En af de væsentligste udfordringer var Ruslands invasion af Ukraine, hvilket medførte betydelige forsinkelser i leverancer og problemer med forsyningskæden.

Derudover blev virksomheden ramt af markante stigninger i omkostninger til brændstof, råvarer og energi, hvilket pressede profitmarginerne yderligere.

Stigende renter på lån og kreditter samt en høj inflation var heller ikke ligefrem noget, der gavnede møbelhuset.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig