Nu er det slut: 'Verdensførende' dansk firma konkurs

Nyheder
Foto: Google Street View
Et dansk firma er nu nødsaget til at dreje nøglen om.

Lige nu læser andre også

Et dansk firma, som engang har kaldt sig selv for 'verdensførende' inden for moderne fiskefarme, drejer nu nøglen om.

Efter næsten 40 års drift er virksomheden nemlig gået konkurs. Det sættes der to streger under på Statstidendes hjemmeside

Den omtalte virksomhed er Billund Aquaculture.

De beskæftigede knap 100 ansatte, men trods deres ambitioner og innovative tilgang til fiskeriindustrien kunne de ikke holde hovedet oven vande.

Grundlæggerne havde store visioner for at revolutionere fiskeriet med deres moderne fiskefarme, men økonomiske vanskeligheder og stigende konkurrence blev for store udfordringer.

Virksomheden har kæmpet med eftervirkningerne af coronapandemien og Ukraine-krigen, og selvom de implementerede en lang række nye, betydelige ændringer, formåede de ikke at overleve.

Kristoffer Lund der er administrerende direktør, lægger ikke skjul på, at virksomheden har haft en god drift det seneste år:

"Desværre har der været for mange udfordringer fra tidligere drift, som gjorde det svært at finde tilstrækkelig kapital til videre drift", siger han til det norske medie landbasedaq.no.

På trods af de operationelle fremskidt, var der ikke noget at gøre til sidst, fortæller han videre:

"Bestyrelsen har på baggrund heraf konkluderet, at der ikke er grundlag for videre drift. Der vil nu blive arbejdet på at finde de bedst mulige løsninger for alle vores medarbejdere, kunder og kreditorer".

Anbefalet til dig