Nu er det tilladt i Danmark: Gælder frem til den 16. marts

02/3/22 10:02

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der lavet en særlig tilladelse i Danmark.

Nu lyder der en melding fra Justitsministeriet, som giver en helt ekstraordinær tilladelse.

Det er nemlig nu tilladt at flage med det ukrainske flag. Det gælder til og med den 16. marts 2022.

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

"I lyset af Ruslands invasion af Ukraine meddeler Justitsministeriet ekstraordinært tilladelse til, at private og offentlige myndigheder, der måtte ønske det, flager med det ukrainske flag i perioden til og med den 16. marts 2022. Efter den 16. marts 2022 vil der igen skulle søges om tilladelse til at flage med det ukrainske flag," lyder det i pressemeddelelsen.

I Danmark er det normalt ikke tilladt at flage med andre nationalflag end det danske uden politiets tilladelse. 

Det fremgår på Justitsministeriets hjemmeside. 

Man må dog gerne flage med det grøndlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag og EU-flaget. Dette behøver man ikke en særlig tilladelse til.

Stopper salg i Rusland

Ruslands invasion i Ukraine har fået hele verden til at reagere.

Blandt andet har Apple meldt, at de nu lukker ned i Rusland. Apple har lukket ned for sin online detailhandel i Rusland. 

Ud over at stoppe salget online er Apple også stoppet med at eksportere sine produkter til andre salgskanaler i Rusland. Bloomberg rapporterede tirsdag, at Apple også trak de russiske nyhedsmedier RT News og Sputnik News fra sin App Store, og har deaktiveret trafikrapporteringshændelser i Ukraine. Det oplyser AppleInsider.

Apple udsendte en erklæring, der bekræftede nyheden, og erklærede, at de er "dybt bekymret over den russiske invasion af Ukraine, og står sammen med alle de mennesker, der lider som følge af volden."