Nu erkender Sofie Carsten Nielsen samtale med Ida Auken

15/10/20 15:45

Nicolai Busekist

Foto: Steen Brogaard
Leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, har indrømmet at have talt med Ida Auken om Morten Østergaards 'adfærd til fester'.

Den nyligt valgte leder af Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, har talt med Ida Auken om Morten Østergaards 'adfærd til fester'. 

Dette erkender hun over for DR's 'Detektor', efter at Ida Auken onsdag beskyldte Sofie Carsten Nielsen for at dække over Morten Østergaards seksuelle krænkelser, der har stået på gennem flere år - trods advarsler. 

'Som jeg også har udtalt i medierne, så har jeg ikke lagt skjul på, at Morten for år tilbage har været fuld og pinlig,' har hun blandt andet skrevet. 

Desuden har hun også skrevet følgende til 'Detektor': 'Og jeg har også uformelt snakket med Ida Auken om Mortens adfærd til fester, og at han ikke altid har opført sig passende.' 

Flere år siden

Den nyvalgte radikale leder har ikke angivet en specifik dato eller årstal for, hvornår hun skulle have snakke med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd. 

Ifølge Ida Auken var det dog en samtale, der fandt sted tilbage i 2018, hvor de to politikere talte blot de to på Sofie Carsten Nielsens kontor. De talte om Morten Østergaards 'opførsel over for kvinder'. Dette skriver Ekstra Bladet

Desuden afviser hun, at hun kendte til den konkrete sag fra 2017. Denne sag handler om, at Morten Østergaard har krænket en ung kvinde på Folkemødet. Nu lyder det dog helt anderledes. 

Hun har nemlig indrømmet, at hun har haft en 'uformel' samtale med Ida Auken, der handlede om Morten Østergaards 'adfærd til fester'. 

I denne forbindelse skriver hun dog følgende til Detektor: 'Der er en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt.' 

Er ifølge Østergaard ikke ukorrekt

Denne melding kommer, efter at Ida Auken onsdag udsendte et længere opslag, hvori hun beskrev en episode fra 2017, hvor Østergaard skulle have udvist en upassende opførsel over for en kvinde. 

Mere specifikt skulle dette være sket på Folkemødet, hvor han 'stået og befamlet en ung kvinde mod hendes vilje og med stærkt grænseoverskridende adfærd havde forsøgt at få hende til at gå i seng med sig,' ifølge Auken. 

I en radikal redegørelse angives det, at Morten Østergaard ikke har givet udtryk for, at den konkrete sagsbeskrivelse er ukorrekt. 

I samme opslag giver Ida Auken også udtryk for, at Sofie Carsten Nielsen har dækket over Østergaard, på trods af, at Auken selv har fortalte hende om sagen. 

I en skriftlig kommentar til Ritzau afviser Sofie Carsten Nielsen dog, at dette skulle være sandt. 

'Jeg kendte ikke til den konkrete krænkelsessag, som Ida skrev om på sin Facebook-side i går, og jeg vidste ikke før i lørdags, hvor Ida skrev en mail til gruppen, at hun var mellemmanden, der havde givet den videre til sekretariatschefen. Men hun videregav den ikke til mig i 2017, som hun ellers har skrevet,' skriver Sofie Carsten Nielsen. 

Endvidere giver hun også udtryk for, at 'det ikke gør noget godt for nogen at blive ved med at kommunikere på denne måde via medier og sociale medier'. 

Hun slutter af med at sige, at hun ikke har yderligere kommentarer.