Nu får 280.000 danskere 2500 skattefrie kroner

Af: Sandra Lund

|

05/01/2023

Torsdag begynder udbetalingen af en specifik økonomisk støtte, som kan gøre januar lettere for mange danskere.

Mest læste i dag

I denne tid er vi mange, der kunne bruge ekstra penge mellem hænderne.

Og for netop 280.000 danskere bliver dette ønske indfriet.

Hvis du er en af dem, som modtog en ældrecheck sidste år, så kan det blive en glædelig overraskelse at kigge på din konto her til formiddag.

I dag startes udbetalingen af anden rate af en økonomisk støtte til en masse pensionister.

Hele 2500 kroner rigere kan 280.000 pensionister blive i dag eller i løbet af de kommende par dage.

Således skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Egentlig er beløbet 5000 kroner i alt, men da udbetalingen er delt op i to rater, så vil de heldige få 2500 kroner mere til rådighed.

Det sker på baggrund af en lov, som Folketingets partier vedtog i september.

Denne lov skulle støtte en række 'vanskeligt stillede borgere'.

- Det er mit og regeringens håb, at vi med den her håndsrækning vil gøre vintermånederne en smule lettere at komme igennem for de mange pensionister, der modtager ældrecheck, og som lige nu sidder i en ekstraordinært svær økonomisk situation, lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

- I regeringen er vi dog klar til at gøre endnu mere. Derfor indgår det også i regeringsgrundlaget, at vi snarest vil komme med en ny inflationshjælp. Som en del af inflationshjælpen har vi bl.a. lagt op til i 2023 at udbetale yderligere 5000 kr. skattefrit til ældre, som modtager ældrecheck.

Beløbet er skattefrit.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig