Nu fortæller Avicii's mor om tabet af sin søn: "Jeg lytter aldrig til hans musik"

07/4/22 04:30

Ida Hansson

Foto: Instagram/@avicii
Det er nu snart 4 år siden, at DJ og producer Tim "Avicii" Bergling gjorde en ende på sit liv.

Den 20. april er det fire år siden, at Tim "Avicii" Bergling endte sit liv.

I et interview med svenske Aftonbladet fortæller Tim "Avicii" Berglings mor nu om tabet af sin søn.

"Det er før og efter Tims død. Nu er det et tomrum og en længsel efter det chok, der varede så længe. Nogle gange kan jeg ikke forstå, at Tim ikke længere eksisterer. Det er et løbende sorgarbejde," fortæller Anki Lindé.

Avicii's mor Anki Lindé, som er en kendt svensk skuespillerinde, har tidligere fortalt, at hun slet ikke har kunnet lytte til sin søns musik, da det gjorde for ondt.

"Nej, jeg lytter aldrig til den. Hvis jeg ikke er parat til at høre det, hvis det for eksempel spilles i radioen, er det ligesom at få et slag i maven. Det er utroligt tungt. Til gengæld har han fået en utrolig stor påskønnelse efter sin død, hvilket føles godt. Tim skulle leve et kort liv, men fik virkelig gjort det, han drømte om," fortæller hun.

Fik sit gennnembrud med "Levels"

Tim Bergling er fortsat kendt over hele verden som musiker, producer og DJ. I flere år var han rangeret som en af ​​verdens bedste DJs.

Avicii begyndte at lave housemusik som en hobby tilbage i 2006. To år senere samarbejdede han med sangskriveren og pladeselskabs ejer Arash "Ash" Pournouri.

Hans store gennembrud kom i 2011 med "Levels". En sang, der hurtigt blev en verdenssucces.

Foto: Instagram/@avicii

Foto: Instagram/@avicii

Debutalbummet "True" udkom i efteråret 2013 og blev et hit over hele verden.

Han havde også stor succes med sangene "Wake me up", "Hey brother" og "The nights".

Desværre led Avicii også af flere helbredsproblemer, og i marts 2014 blev han opereret i galdeblære og blindtarm. I oktober samme år tog han en pause fra turnélivet.

"Jeg har det godt. Mang lede bare lidt fri. Jeg kom mig aldrig efter min operation i marts. Jeg tog fri efter min læges anbefaling. Min ledelse bad mig om at se nærmere på, hvordan jeg lever mit liv og hjalp mig med at indse, at det ikke virkede. De seneste måneder har jeg følt mig enormt træt efter de sidste fem års turné. Det føltes bare som om, jeg ville gå ind i væggen, hvis jeg ikke stoppede med det samme," sagde han på Twitter.

I september 2016 stoppede han al turné for altidm, og den 20 april 2018 blev han fundet død på et hotel i Oman.