Nu fraråder regeringen rejser til alle lande i verden

05/11/2020

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
Rejsevejledningen er blevet opdateret, og regeringen fraråder nu alle rejser.

Mest læste i dag

Rejsevejledningen er torsdag blevet opdateret, og Danmark fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele verden. 

Det skriver B.T. 

Det er en verden, som er blevet gradvist mere orange for hver uge, der er gået. Det skyldes, at Udenrigsministeriet har konkluderet, at landenes smittetal er for høje, eller at de har for strikse indrejseregler for danskere. 

Indtil nu var der blot to gule pletter tilbage - to regioner i Sverige - hvortil rejser ikke blev frarådet. Det er dog torsdag eftermiddag blevet ændret. 

Sverige er orange

Der er tale om de svenske regioner Västerbotten og Västernorrland, som er gået fra gul til orange. Det skyldes, at de to områder har set øget smitte, hvilket har skubbet dem over smertegrænsen. 

"Smitteniveauet i hele Europa er ekstremt højt, og i en lang række lande er det højere i denne uge end i sidste uge," siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør for Organisation og Borgerservice i Udenrigsministeriet til B.T. 

Udenrigsministeriet udarbejder rejsevejledningen ud fra, hvor mange smittede, der er per 100.000 indbyggere. Hvis tallet er over 30, vil man fraråde rejser dertil. 

Ingen tidshorisont

Det har dog ikke gjort sig gældende i Sverige, hvor man derimod har set på smitten i hver enkelt region. 

Erik Brøgger Rasmussen har intet estimat på, hvornår man kan regne med, at dele af verden igen bliver åbnet op. 

"Hvis jeg vidste det, ville jeg gerne give et klart bud på det. Der er klart, at de niveauer, vi har nu, er langt fra de åbne grænser." 

Anbefalet til dig