Nu går politiet ind i Herlufsholm-sagen

09/5/22 14:00

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Efter TV 2-udsendelsen 'Herlufsholms hemmeligheder' er politiet nu gået ind i sagen.

I TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder' er der flere tidligere elever, der fortæller om flere episoder, der byder på både vold, krænkelser og overgreb.

Det har allerede fået konsekvenser, da skolens bestyrelsen i en pressemeddelelse lørdag meddelte, at man havde valgt at fyre rektor Mikkel Kjellberg. I samme ombæring udsendte de også en handlingsplan for skolen, hvor bl.a. præfekt-ordningen blev afskaffet.

Nu meddeler Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse, at de vil gå ind i sagen. De har nemlig i sinde at undersøge, om der er nogle af de episoder, der bliver nævnt i dokumentaren, der kan være en overtrædelse af straffeloven.

I deres pressemeddelelse oplyser de, at deres politiundersøgelse kommer til at ske på baggrund af udsendelsen fra TV 2, som de vil 'se grundigt igennem'.

"Vi ser udsendelsen grundigt igennem, og hvis vi vurderer, at der er hændelser, hvor straffeloven kan være overtrådt, så vil vi indlede en efterforskning," fortæller Kim Kliver, der er politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

I deres pressemeddelelse udsender de også en opfordring til både nuværende, men også tidligere elever om, at de skal henvende sig til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, hvis de har et ønske om at anmelde noget.

Har man været udsat for eller været vidne til et strafbart forhold såsom en voldsepisode eller psykisk vold under opholdet på Herlufsholm Skole, er opfordringen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi derfor, at man retter henvendelse til.

Det bliver også slået fast, at psykisk vold er blevet strafbart med virkning fra den 1. april 2019. Derfor er det også noget, der skal anmeldes til politiet, hvis man selv har været udsat for eller har været vidne til, at nogen er blevet udsat for psykisk vold på Herlufsholm Skole.