Nu genåbner endnu mere

Foto: Shutterstock

Regeringen har nu indgået en aftale om yderligere genåbning.

Justitsministeriet fortæller nu, at regeringen - sammen med alle Folketingets andre partier, pånær Nye Borgerlige - er blevet enige om at åbne yderligere som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er bl.a. enige om, at alle børn og unge skal tilbage i skolerne, ligesom der åbnes for konferencer, spillesteder, teatre, biografer mv. Der er ligeledes aftalt en plan for afholdelse af større forsamlinger og arrangementer. 

Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

"Aftalen om yderligere genåbning kommer som opfølgning på Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af 22. marts 2021. Den nye aftale udmønter den allerede aftalte genåbning pr. 6. maj 2021 af konferencer, spillesteder, teatre, og biografer og lignende øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, samt af indendørs idræt for personer over 18 år," skriver Justitsministeriet om den indgåede aftale. 

Læs også

Regeringen siger nej

Åbner også

I den sidste tid har den såkaldte 30-minuttersregel været heftigt debatteret. Reglen forsvinder nu som en del af den nye aftale, lyder det nu. 

"Der åbnes endvidere for fitnesscentre, og kravet om forudgående bordbestilling ved indendørsservering afskaffes. Samtidig må serveringssteder mv. holde åbent efter kl. 23 for særlige private arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen."

Snart kan flere af landets skolebørn vende tilbage til deres klasseværelser.

"Desuden indebærer aftalen, at flere børn og unge kan komme fysisk tilbage i skole. Bl.a. åbnes den 6. maj for 100 pct. fremmøde for 5.-8. klasse i grundskolen, elever på erhvervsuddannelser og for afgangselever i grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelser nationalt. Pr. 21. maj 2021 åbnes for 100 pct. fremmøde for de resterende elever på ungdoms- og voksenuddannelser og 50 pct. fremmøde for studerende på videregående uddannelser," fortæller Justitsministeriet.

Læs også

Ny lov træder i kraft: Tænk dig ordentligt om, før du låner din bil ud

Tilfredshed

Hos regeringen udtrykker to ministre tilfredshed med genåbnings-aftalen. 

”Selv om vi i Danmark står et godt sted, er det fortsat afgørende, at vi fastholder en ansvarlig balance uden at miste kontrollen med epidemien. For mens smittesituationen i Danmark er stabil, ser vi, at mange andre lande er ramt af en tredje bølge og nye nedlukninger, som vi meget gerne skal undgå i Danmark," udtaler justitsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen. Han tilføjer: 

"Sundhedsmyndighederne vurderer fortsat, at genåbningen bør ske forsigtigt og trinvis, så vi om nødvendigt kan reagere hurtigt på stigninger i smitten. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi i dag står med endnu en ny og balanceret aftale, hvor det bl.a. har været muligt at sende mange flere børn og unge tilbage i skole. Samtidig har vi fået en plan for, hvornår store forsamlinger og arrangementer kan afholdes.”.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mener, at landet hurtigs muligt skal tilbage til en normal hverdag.

”Danmark skal hurtigst muligt tilbage til normale tilstande, og det skal ske forsvarligt – uden at sætte epidemikontrollen over styr. Heldigvis står vi et godt sted med fortsat lave smittetal og få indlagte. Samtidig har snart hver fjerde dansker påbegyndt vaccination, og der er masser af danskere, der lader sig teste regelmæssigt. Derfor kan vi nu åbne for flere af de aktiviteter, mange danskere savner. ”

Læs også

Advarer: Onsdag sker det

 

 

 

Læs også